poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3282 .



Scrisoare pentru Ina
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [sache ]

2009-03-17  |     | 



Dragă Inuța

De când m-am mutat la oraș, află că sunt bine și am intrat într-un continuu proces de suprimare a efectelor excitației, fără ajutorul inhibatorilor nocturni. Așa a spus Alisa și a trântit ușa de la dormitor. Ea știe ce vorbește pentru că-i gătește directorului atunci când nevasta lui este plecată la părinți.

Mie nu mi-a gătit niciodată, dar mi-a lăsat pe masă un bilet în care m-a sfătuit să cumpăr din piață un cocoș pitic și am ascultat-o. L-am găzduit în baie, e drăgălaș și cântă fix când aprinzi lumina. Eu o aprind doar când am nevoie și atunci îmi trece, dar Alisa susține că tocmai în asta constă suprimarea excitației.

Spune-mi te rog dacă știi cum se întoarce un cocoș pitic să sune doar la opt dimineața, că am necazuri cu vecinii.

La oraș, mai am probleme legate de cuie. Sper că-ți aduci aminte că am fost întotdeauna pasionat de pozele cu nuduri. Mama zicea că treaba asta vine de la tulburarea echidistantă a voinței față de o idee fixă dar irezistibilă și că va trece odată cu vârsta. Află că n-a trecut! Ideea este că la oraș dacă bați un cui în perete, vine imediat domnul Ignat de la primărie și te amendează că n-ai anunțat oficialitățile. Până acum am plătit o sută de lei pentru fiecare cui... Mai am unul singur pentru poza Nicoletei Luciu dar mă reține o jenă financiară. Dacă nu-ți e peste mână, împrumută-mi un pahar cu niște aracet.

Din două-n două săptămâni șeful ne duce la socializare la discoteca lui frate-su. Acolo, am socializat-o pe colega de la recepție, e drept că nu-i frumoasă, în schimb are sâni generoși și îi e foame tot timpul. Mama ei este de origine tailandeză și tatăl provine din Bârlad, așa că-i place să danseze polca. Mergi te rog la biblioteca din sat și vezi de găsești un curs de polcă, că eu la fata asta nu renunț! Am probleme doar la picioare, din cap și mâini dau cum trebuie.

Inuță, am uitat să-ți spun de prinsoare! Știi că-s pasionat de talgere și-n sat nu scăpam nicio nuntă. Acum două zile am declarat că nu există melodie pe care să n-o pot interpreta la talgere. Din păcate a auzit și șefu’ cu toate că eu o vrăjeam p-aia de la personal, că e blondă și mi-a zis că la instrumentul ăsta n-am cum să cânt Ave Maria. Drept urmare, m-au apucat nervii, pentru că și el pusese ochii pe fata asta, așa că am făcut pariu. Dacă ești bună, vorbește te rog cu Mitică filarmonistul și vezi dacă are partitura.

De-o săptămână mă mănâncă palma stângă și din câte îmi amintesc de la mamaie, asta aduce bani. Problema e că de trei zile a început să mă mănânce tot brațul, ba chiar și sub omoplat... Ieri a venit proprietarul după chirie și a cerut și două luni în avans. Spune-mi dacă la oraș superstițiile sunt pe invers? Dacă nu ești sigură, întreabă-l și pe preotul Gherasim pentru că mâncărimile continuă și alți bani nu mai am.

Tu mai locuiești cu ’ăi doi frați? Că eu, pe motive de economie, am subînchiriat patul la două maseuze profesioniste. Una pune ventuze, cealaltă masează, prima e grasă, cealaltă e ca un fir de ceapă în martie. Slabă dar cu excese de zel... din greșeală ieri mi-a rupt o coastă și acum dorm numai pe spate. Am probleme cu respirația pentru că locul meu e în mijloc și țin capul lângă tălpile lor. Să-mi scrii negreșit voi cum dormiți, să facem și noi la fel.

Costel

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!