poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3319 .



lucruri pe care le pierzi
poezie [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [koga ion ]

2011-04-18  |     | 



plăcerea de a mânca bomboane

e: dulce/viucolorată/voluptoasă/inocentă. așadar: irezistibil dulce. dar dură. afli după ce muști. simți cum dinții pătrund în creier. mai puțin acela pe care îl plimbi cu limba neacceptând ideea. ți s-a spus că îți va crește altul. și nu te-au mințit. altul. cel rupt îți este la fel de util ca un șervețel după folosire. veți spune că exagerez. posibil. totuși înainte de a trage o concluzie întrebați un stomatolog ce diferență este între dantura sa și dantura altora. sau între os și porțelan.

lejeritatea de a improviza un pantofar

treptat începi să detești frigiderul. de câte ori îl deschizi ți se face frig. ai tot mai puțin spațiu. aerul este mereu insuficient. îți trece prin cap că ai putea ține în el pantofii. la nevoie chiar ai putea dormi. ai avea somnul unui criogenat. oricum ceea ce visezi nu este mai prețios decât plodul din cele zece ouă aliniate pe ușă. sau decât praful din plicurile de supă instant. dacă ai fi urs furnicile dinăuntru te-ar face fericit. un mușuroi întreg pe cana cu bomboane.

indiferența de a primi facturi

pe unde treci stingi lumini. strângi robinete. calculezi porții. în general economisești. mimezi opulența cu ajutorul obiectelor ce te nefericesc. numai în acest întuneric pe care crezi că nu-l plătești îți poți linge rănile. te poți minți că ți-ai mințit prietenii. că nu mai semeni cu ai tăi. că interminabilele beții ți-au spălat pământul din sânge. deși în loc să-ți mulțumești nevasta desenezi răzoare. potrivești lăstari. juisezi la gândul posibilelor recolte. te-ai vândut fermentării și propriului intestin.

gândul că nu suporți diluarea

nu recunoști dar ai viața unui tarabagiu căruia îi lipsește sinceritatea de a închiria o masă-n piață. profesia e pur și simplu paravan. deopotrivă reclamă. titulatura o formă de anchiloză a limbii. ca atunci când îi spui unui necunoscut Domnule deși mai degrabă l-ai apela cu Nene. dar nu ești suficient de treaz încât să-i spui adevărul în față. poate pentru că ți se face milă de satisfacția afișată necontrolat la primirea unui fals respect. a unei demnități mimate. nesimțirea de a te visa demnitar.

pentru că

de ziua ta
îți voi lăsa în zori în fața ușii o stropitoare
să te convingi că piticii de grădină nu cresc

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!