poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 4469 .



Festivalul Filmului European 2009
presa [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [elian ]

2009-05-02  |     | 



festivalul filmului european

În perioada 7-31 mai, în orașele București, Brașov, Timișoara și Iași va avea loc ediția a XIII-a a Festivalului Filmului European. Evenimentul celebrează diversitatea europeană, publicul cinefil va putea urmări o serie de filme, majoritatea în premieră la noi.

Deschiderea festivalului e anunțată pentru joi, 7 mai, de la ora 19.30 la Cinema Pro. Va putea fi vizionat multpremiatul film Gomorra(2008), film premiat la Festivalul de la Cannes și cîștigător al premiilor Academiei Europene de film la categoriile "Cel mai bun film european" și "Cel mai bun regizor european", a fost propunerea Italiei la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin.
Filmul este o ecranizare a romanului omonim scris de Roberto Saviano.

În cadrul Festivalului va avea loc și debutul în lungmetraj al regizorului Radu Jude prin premiera oficială a filmului "Cea mai fericită fata din lume"(2009).

Ca noutate absolută, anul acesta Federația Rusă va fi prezentă în cadrul festivalului cu două filme documentare și un film artistic, Clocotul, în regia Tatyanei Firsova.

Ambasadorul onorific din acest an al evenimentului este Marian Crișan, câștigătorul Premiului Palme d'Or pentru scurtmetraj la Festivalul de film de la Cannes - 2008.

La București festivalul se desfășoară în perioada 7-17 mai. Filmele vor putea fi vizionate la Cinema Studio și la Muzeul Þăranului Român, unde vor avea loc proiecții în aer liber și în interior (Cinematograful Regizorului Român).
Festivalul va continua la Brașov (15 - 17 mai, Centrul Cultural Reduta), la Timișoara (21 – 24 mai, Cinema City) și Iași (28-31 mai, Cinema City).

Costul biletelor pentru filmele din festival:

Cinema Studio: 8 lei / bilet sau 36 / 6 bilete

Muzeul Þăranului Român: 10 lei / bilet sau 42 / 6 bilete


Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Roman iar selecția filmelor este realizată cu sprijinul ambasadelor si centrelor culturale ale țărilor europene. Parteneri: Reprezentanța Comisiei Europene in România, Uniunea Cineaștilor din România, Muzeul Þăranului Român, cu sprijinul Independența Film și New Films.


Informații complete, inclusiv programul de proiecții și detalii privind filmele, pot fi găsite aici.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!