poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2733 .



contrasens
poezie [ ]
puls alternativ

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [emilian ]

2007-03-30  |     | 



vine o zi când îți lași unghiile de la picioare să crească apoi tragi o linie în țărână și urli. viața asta nu e viață e un surogat care-ți face gura pungă.

fișa postului: efectuează și meține curățenia în perimetrul raionului. părul va fi legat sub bonetă unghiile îngrijite și curate. verifică temperatura în vitrine și lăzile frigorifice. eliberează bonul fiscal și multumește clienților.

merg pe dig mă uit în urmă în urmă sunt eu nu pot ține pasul cu mine. trec prin oameni prin câinii scoși la plimbare prin mulțimea de gură-cască ce admiră pescarii prin pontoanele ruginite trase la mal. să mă definesc să-mi aflu locul să-mi zbor creierii sinonimie perfectă. strâng din dinți până ce dinții nu mai sunt decât făină amestecată cu scuipat.

nu mai vorbesc. nu mai scriu. cuvintele mele nu sunt acolo unde le e locul. cuvintele mele stau în stomac stomacul se contractă ca după o mâncare proastă organismul meu se eliberează.

craniul meu e un bloc în el 68 de garsoniere în fiecare se întâmplă ceva mai mult sau mai puțin important. stau în soarele dimineții mirosind a benzină un muncitor stropește trotuarul cu apă vreau să mă întind pe jos pur și simplu toți trec prin mine pe tălpi rămân urmele mele de asfalt încins în mine rămân urmele lor ca niște actori gratulați cu o stea pe broadway.


îmi doresc o femeie cu părul lung atât de lung încât să cred că toate femeile i-au dat câte un fir să-mi facă pe plac îmi doresc o femeie cu părul scurt atât de scurt încât să mă pot uita la gândurile ei îmi doresc să fiu trecut în condicuța vânzătoarei de la coral care aduce seara lapte proaspăt pentru copii în timp ce în galantare laptele praf hrănește copii de praf.

dosar de angajare: certificat de naștere (originalul și copia nașterii) cartea de identitate (trei copii deși ești unul singur) ultima târfă ultima beție ultima data când ai fost cel mai aproape de moarte. toate într-o mapă care mi-a devenit cel mai bun prieten. cu ea vorbesc atunci când nu sunt ceea ce alții vor de la mine cu ea vorbesc încercând să nu uit ce am fost.

fotografiez ciuperci de copac și felinare. când nu am ce mânca ling fotografiile și mă satur.

piticii. picioarele mariei se termină la genunchii mei. cară în spare o jumătate de lume și o geantă plină cu reclame pe care le pune în cutiile poștale. mă uit în ochii ei și văd că are de toate. ildko stă pe un scăunel în față la coral. are în sacoșă cealaltă jumătate de lume, niște legături de ceapă verde și un borcan de zarzavat cu piper. le dă ieftin. stă acolo mai mult ca să vadă cum regurigitează pruncii sacoșele cu pâine și lapte.

plânsul se transformă în râs forțat în hohote cu lacrimi râd prostește de parcă dumnezeu mi-ar spune un banc bun cu blonde.

să fiu găsit cu fața în pernă alături sângele pus în sticle de doi litri și împărțit lumii
mie nu am ce să-mi las viața e o execuție sumară când te cobori în subteranele tale

cunoscându-te astfel îți legi morții la ochi și aștepți binecuvântarea





.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!