poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 165 .



Despre autocontrol
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2024-06-18  |     | 



Vizionari iluminiști au spus în consens că secolul XXI va fi religios sau nu va fi deloc.
Iisus Hristos a spus în cartea sfântă- eu sunt Alfa și Omega- începutul și sfârșitul.
Psihicul unui om evoluat are patru dimensiuni- Alfa, Beta, Delta și Theta.
Autocontrolul este o funcție a creierului reflectată în psihic, este situată în dimensiunea Alfa, aceea a conștiinței superioare. Din ce în ce mai mulți oameni nu mai au control asupra sistemului de gândire, au lăsat egoul care se află în Beta( conștiința inferioară) să îi conducă.
Este nevoie de studiu elaborat, de auto-educație, de mult lucru cu sinele pentru ca undele alfa să decidă să construiască pozitiv sistemul de gândire.
Dimensiunea Delta reprezintă forma de cunoaștere a lumilor superioare, este apanajul celor iluminați, a marilor maeștrii spirituali, a marilor vizionari, a marilor cercetători în știință și neuro-știință.
Dimensiunea Theta este a divinității, a sacrului, este dimensiunea în care lucrează Dumnezeu și Iisus Hristos.
Pentru a avea un control rațional considerabil este nevoie de credință totală în divinitate, nu una superficială, doar de ochii lumii.
Înainte de a elabora funcția de autocontrol omul trebuie să se elibereze de frici, de întuneric, de traumele psihice, de stresul psihic, de toată gândirea negativă.
Acest proces poate dura ani întregi, pe de o parte pentru că trăim într-o perioadă total materialistă și oamenii în general își consumă toată energia acumulând bunuri materiale, în detrimentul valorilor spirituale.
Mai exact lumea actuală se împarte în două categorii, una materialistă, cealaltă capitalistă, ambele îl îndepărtează pe om de divinitate.
Nici una dintre aceste sisteme nu este agreată de Dumnezeu.- Tatăl Ceresc.
Acum dacă s-ar întoarce Iisus Hristos ar fi trădat pentru mult mai mulți arginți, ar alege în locul său salvarea unui rebel, sau al unui tâlhar, atât de perfidă a devenit lumea materialistă lipsită de rațiunea superioară.
Oameni într-o majoritate covârșitoare au dezvoltat în ei egouri- orgolii nemăsurabile, nu vor să se supună legilor universului și ale divinității, nu vor să fie conduși spre evoluție, vor să facă doar ce îi taie capul, în mare parte relațiile create cu semenii au un interes ascuns sau fățiș.
Se folosesc de sfintele sărbători doar ca să nu facă nimic, fiind zile libere date de guvern, să petreacă, să se îmbete să se ia la harță cu membrii de familie, sau cu prietenii.
Rugăciunile, meditația, pot face ca stresul psihic să dispară, pot face minuni în sistemul de gândire al omului, pot dezvolta un autocontrol superior.
Pentru ca autocontrolul să devină perfect, este important să exersăm zilnic observația, să luam un obiect, un lucru, să îi identificăm componența, culoarea, mirosul, forma, mărimea, finețea sau asperitatea, duritatea, să identificăm partea luminoasă și cea din umbră, să recunoaștem utilitatea ei în contextul vieții, al confortului casei.
Lucrul cu autosugestia, cu imaginația de asemeni poate genera un autocontrol elaborat.
În această lume pe de o parte materialistă, pe cealaltă capitalistă eu sunt o idealistă încadrată într-un procent de sub 1 %. Am misiunea dată de Dumnezeu să deschid orizonturi noi de cunoaștere în dimensiunea iubirii absolute, a credinței absolute, a speranței absolute.
Chiar dacă asta înseamnă să lupt cu morile de vânt, să lupt cu demonii din oameni, în nici un caz nu am să renunț pentru nimic în lume, la idealurile mele, voi continua să lupt cu mai multă vehemență, motivație și curaj chiar și după o înfrângere.












.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!