poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2797 .



Jurnal de 10 ani
proză [ Pamflet ]
Fragmente din cartea Þara lui Gaiță
Colecţia: texte umoristice

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Ioanid ]

2014-07-30  |     | 



Pe mine mă cheamă Andrei și am zece ani. Mama mi-a dat un caiet și a zis să scriu în el lucrurile mai importante pe urmă a plecat în Italia să îngrijească un bătrân bogat și s-a căsătorit cu el.

Azi la școală ne-am jucat de-a parlamentarii. Adică ne-am jucat cu bilele cum am văzut că fac și ei în Parlament. A venit fiecare cu bilele lui de-acasă, le-am pus în două cutii de tablă goale de la bulionul de roșii și-am votat secret care e cea mai drăguță fată din clasă. După numărarea bilelor a ieșit Elena care are buzele mari și groase și se machiază la ora de desen cu acuarele da’ n-a fost bine că Monica zicea că ea trebuia să iasă mis că vorbise cu toți băieții s-o voteze pe ea contra o ciocolată cu lapte că maică-sa lucrează la cofetărie și o plătește în ciocolată și prăjituri că e criză. Monica a spus că votul nu a fost corect s-a supărat și ne-a dat cu bilele în cap și ne-a cerut și ciocolatele înapoi. Ionel care e reprezentantul opoziției pentru că nu face nimic din ce-i dă să facă doamna a zis că votul va fi anulat dar ciocolatele nu le dăm înapoi că ce e dat e bun dat și mortul de la groapă nu se mai întoarce decât dacă e vorba de moarte clinică cum a fost cazul cu bunica lui care s-a ridicat din coșciug în biserică a zis că i-e sete și s-a culcat la loc. N-am mai avut timp să ne certăm c-a trebuit să strângem bilele care se-mprăștiaseră prin toată clasa și deja se sunase de intrare.
La ora de istorie doamna învățătoare ne-a întrebat ce-am face dacă am deveni președinți pentru o zi.
Elena care umblă cu nasul pe sus că părinții ei sunt ziariști a bătut câmpii ca de obicei și-a zis că toți suntem victime ale manipulării psihologice și că ea nu-și dorește să fie președinte ci secretară de președinte să-l întrebe în fiecare dimineață cum preferă cafeluța să-i cheme liftul și să-i țină umbrela când plouă. Am uitat să vă spun că Elena e blondă.
Semafor (chiar așa îl cheamă: Semafor Papară) a zis că dacă el ar fi președinte ar da o amnezie generală pentru hoții de buzunare și alte tipuri de ciorditori care este, ca să-i scoată din închisori și să-i bage în locul lor pe oligarhii și pe mogulii care suge bogăția poporului și care au vândut macarale la fier vechi și stațiile de benzină ca să se îmbogățească pe spinarea noastră.
Eu n-am mai apucat să spun ce-aș face dacă aș fi președinte că s-a sunat de ieșire și m-am dus să lipesc afișe cu Monica la WC-ul băieților c-a zis că-mi dă o savarină dacă iese ea cea mai drăguță fată din clasă la următoarele alegeri.


(5)

Astăzi am vorbit la școală despre semnificația zilei de 1 Decembrie. Mai întâi doamna învățătoare a vrut să știe ce sărbătorim la această dată. Gelu a zis că e foarte grav dacă doamna nu știe nici până acum că sărbătorim ziua lui de naștere adică ziua când s-au unit mama lui cu tatăl lui și din unirea asta a ieșit un bebe peste șase luni. Remus a zis că nu se poate după șase luni că la oameni perioada de incubație e de nouă luni. Gelu l-a făcut idiot și-a zis că incubație e pentru păsări și pentru gripa aviară la oameni se numește fecundație și durează de la o lună la șase luni depinde de data când s-au căsătorit părinții.

Radu a zis că de 1 Decembrie bunicii din partea mamei care locuiesc în Craiova taie porcul în spatele blocului. Anul acesta totul s-a desfășurat igienic, conform normelor europene. Mai întâi i s-a făcut porcului vaccinul împotriva gripei porcine pe urmă bunicul și-a pus mânușile de schi și l-a adormit c-o batistă îmbibată cu cloroform. Când s-a trezit porcul era prea târziu că fusese deja tranșat. Elena a zis că în această măreață zi se pune steagul tricolor pe balcon ca să știe Moș Crăciun la ce etaj stau copiii de români adevărați și să le aducă jucării patriotice. Anul trecut a primit un ursuleț de pluș care cânta Hora Unirii și recita Ce-ți doresc eu ție dulce Românie în engleză și-n franceză.

În această sfântă zi de 1 Decembrie a spus Trăienel gândurile noastre ar trebui să se îndrepte către glorioasa armată română aflată la datorie prin toate colțurile mapamondului și mai ales către fratele lui soldatul Ion Mălaimare care a doborât în luptă patru ieniceri, zece spahii, trei eunuci, și patru talibani în Afganistan.
Doamna învățătoare a organizat apoi un concurs de pictură în care să arătam ce reprezintă pentru noi ziua de 1 Decembrie. Costel mi-a luat blocul de desen și-a făcut avioane de hârtie din foile lui pe care le-a aruncat de la etaj direct în capul celor din clasa a IV-a B care făceau Sportul în curte că zicea că de 1 Decembrie așa defilează avioanele. Nemaiavând foi de desen mi-am pictat pe față tricolorul cum mi l-a pictat tata acum doi ani când am fost în tribună la meciul România - Olanda (1-0 pentru noi).

Pe urmă am participat cu toții la concursul de poezie patriotică Uniți în cuget și-n simțiri. Miruna a câștigat cu versurile: O brad frumos, o Tannembaum, / Nu mi-e frică de bau bau, / Pe-ntâi Decembrie ne vom uni, / Ca două lacrimi pe-un obraz vom fi. Pe doamna învățătoare a podidit-o plânsul că e mai sensibiloasă. Eu am ieșit pe locul doi cu versurile: Unde-i unul nu-i putere / La furat din ministere, / Unde-s mulți puterea crește / Și-avuția se topește.

Doamna învățătoare ne-a întrebat ce o să facem pe 1 Decembrie, că avem liber la școală. Aurel a zis că o să-și pună în piept insigna cu stema României, aia cu vulturul pe scut cu aripile deschise care ține în gură o cruce și-o să meargă la manifestația de la Arcul de Triumf. Silviu a zis că-i dă la schimb două bakugane și o jumătate de banană dacă-i dă lui insigna.
Mie mi-a promis tata că mă duce la Delfinariul din Constanța să vedem ceva senzațional: un Lup de mare care le rupe rechinilor dinții cu pumnul. L-am întrebat pe tata dacă lupii de mare nu sunt tot o specie de rechini, dar n-a vrut să-mi răspundă. Seara o să mergem la sediul PSD să asistăm la un spectacol de marionete pentru toate vârstele.

.  | index








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!