poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1965 .



Diminetile unei profesoare stresate
personale [ Jurnal ]
28-01-2004, 07:00

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [necko ]

2007-06-19  |     | 



Mare dreptate are Alex că se adresează jurnalului lui (eu zic că, fiind unul singur, e băiat, nu? - un jurnal). Te simți ca și cum ai avea un prieten atât de apropiat , încât poți împărți cu el cele mai ascunse gânduri și simțiri. În acest context, cea mai bună prietenă a mea e cafeluța de dimineața. Drept pentru care vreau sa-i dedic câteva versuri:

Draga mea cafea,
Dulce și-aromată ca o acadea!
Te servesc cu drag dis-de-dimineată
Ziua-mi pare astfel, plină de dulceată!

Plină de dulceată, ca papucii lui Florin, fostul meu coleg de scoală generală și vecin cu părinții mei la București. Florin s-a facut electrician și s-a angajat la administrația blocului nostru în această funcție. Dat fiind faptul ca intervențiile lui în domeniul electric se rezumau doar la cele 9 scări ale blocului nostru, Florin mergea peste tot cu papucii de casă. Știi tu, cafeluță dragă, genul acela de papuci cu față din piele (sau nu) și cu talpa rigida.... Era și mai simplu să se descalțe la ușile apartamentelor unde avea treaba. Mama îl cheamă și acum ori de câte ori are nevoie. "Florin, poți sa îmi faci un racord electric la mașina de spălat?" sau "Florin, fii drăguț și vezi ce naiba are neonul de la bucatarie....!" Florin este foarte bine crescut și nu zice niciodata nu, macar ca știe că de la pensionari nu se poate aștepta la o recompensă ca lumea. Ei, și cum spuneam, cafeluță dragă, ți-aduci aminte când Andreea era clasa a II-a și Andrei la grădiniță, și a venit Florin pentru nu mai știu ce problemă delicată. Și-a lăsat papucii în hol la intrare și și-a văzut de treaba. În timpul acesta am mai schimbat între noi fel si fel de amintiri din generală. Andreea și Andrei râdeau și se amuzau teribil. Ce-or avea, mai? - mă întrebam în sinea mea... În sfârșit, Florin a terminat treaba, s-a încălțat și a pleacat acasa. Bebelușii mei erau aproape leșinați de râs. Într-un final am reușit să aflu ce se întâmplase. În urma lecturării schiței "Vizita", Andreea a avut minunata idee sa-i umple papucii lui Florin cu dulceață. Disperată, am pus mâna pe telefon și l-am sunat pentru scuzele de rigoare. Si Florin mi-a mărturisit că, ajuns acasă, a intrat în cadă cu tot cu papuci și ciorapi, cu scopul de a-i dezlipi de pe picioare. Cei doi derbedei ai mei, dupa această fază, timp de un an. și-au petrecut timpul în care Florin mai venea pe la noi, in debara.

Cafeluță dragă, ziua de ieri s-a remarcat prin ninsoarea care a început pe la prânz și care continuă și acum. Severinul nu a mai vazut o asemenea zapadă! E tare frumos afară și cred că albul acesta va avea un efect minunat asupra tuturor!


.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!