poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3735 .



In utero
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Lilith80 ]

2005-11-08  |     | 



In Utero
Nataliei


Sfârșitul.
Doi bătrânei, el și ea, amândoi beți, împiedicându-se și trăgându-și unul celuilalt cu șutul în fund. Înjurături…
Un copil-clovn, beat, mă strâmbă, mă scuipă, a fugit…
Mă intru înăuntru, 2 degete pe gât, uterul cald, întuneric, umed, miros crud de carne-mamă. Mă alunec pe țesuturi, mușc din mișcări, îmi ating scalpul dezgolit și urlu.
Apoi mă gândesc că or să-mi crească în curând copii pe piele și pe ea am s-o uit… pe ea, pe mine… mereu femeia de șase.
După căderile în beția de azi-noapte, stau dezgolită în fața unei cești pline cu ceai de sânziene. Palmele încep să-mi ardă. Tremur… mă ghemuiesc pe jos, în fața biroului, cu ochii lingând frunzele uscate de afară.
Toate vocile pe care le-am încuiat în sertare… lumânările pe care mi le aprind în fiecare seară, de teamă să nu răcesc de tot, suflul pe care îmi ziceai că-l simți în ceafă, pijamaua mea cu florile de liliac, sicriul ăla îngust și căptușit cu alb, ochii tăi întredeschiși când te-am găsit acolo. Și cum spuneau toți atunci că mortul se uită după cine-i e drag.
Þi-am atins mâinile, unghiile pe care fetele ți le făcuseră cu 2 zile înainte, unghiile tale întotdeauna lungi și vopsite, acum dezgolite, galben-vineții, pantofii negri, din piele de antilopă, cu toc înalt, pe care îi vedeam mereu lângă mine la nunțile-copil.
Și-atunci grâul spălat în cele nouă ape și sutele de vase pline cu mâncare pentru morți, cum spuneau ei. Miros de urină încinsă, sarmale, colivă rece și moarte-femeie.
Veșnica pomenire. Farfurii ridicate în aer de mâini străine. 12 găleți, câte o cană, o lumânare și un colac în fiecare. Am răsturnat toți morții din sicrie. După, l-am ajutat pe dumnezeu să urce pe masă.
De fiecare dată când îmi e dor și mi-e teamă, știu că te găsesc la mine, pe fotoliul ăla negru din piele, legănându-ți picioarele și râzând de soarele care îți străpunge chiar și pleoapele închise. Și cum ne-am amuzat atunci când ți-am citit prima dată Maleficio și ai adormit… Tu, acolo, pe balcon, scăldată în lumina de afară, eu pe scaunul de la birou încercând să-ți vând demonii mei, întunericul din mine… Într-o zi, am să-l leg pe dumnezeu cu mâinile la spate, ți-am spus. Uneori, până și el se mai plictisește.
Azi, îmi faci cu mâna, îmi spui ceva și nu te mai înțeleg.
E cald… și hainele tale înflorate miros din nou a prăjitură cu vișine, dulceață proaspăt fiartă și flori uscate de levănțică.


.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!