poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 999 .



Teoria Nimicului2
proză [ ]
schita

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Viorel Coman ]

2012-04-13  |     | 




Dragii mei precum stiți Nimicul este în tot și-n toate , și fără de el n-ar exista echilibrul planetei. Astăzi vom vorbi de teoria Nimicului, o teză elaborată ce are ca temă importanța nimicului în viețile noastre.

Să exemplificăm: un cunoscut te întreabă: ce-ai mai făcut?, răspunsul tău va fi în 99% de cazuri: nimic muncă, acasă , 2 beri,3 ședințe cu șeful cel mare,samd. Deci prin urmare acestea devin nimicuri care doar îți ocupă timpul. Când vorbești la telefon și cineva te intreabă ce faci acolo?; tu zici : Nimic, vorbeam cu nuștiucine…deci prin urmare lucrurile uzuale: telefon, mail,întâlnire ședință, indiferent de importanța lor…devin nimicuri. Deci o primă concluzie ar fi că activitatea pe care o desfașori este un nimic. Nimicul devine tot mai important în viețile noastre și deci putem spune că avem viața plină de nimicuri, iar dacă viața este suma nimicurilor, pe scurt putem spune că viața este un nimic. Mă gândeam…să zicem dai raportul șefului cu ce ai făcut astăzi și în ciuda faptului că ai îndeplinit o serie de sarcini..el spune: N-ai făcut nimic azi….ok cum poți să faci altceva dacă indiferent ce faci…tu n-ai facut nimic….AAAAAAAAAAAAA m-am prins de fapt asta făceai… faceai altceva…și totusi când te întreb ce faci îmi răspunzi : Nimic…deci dilema mea este: care este altceva și care este nimic??? Știți să-mi raspundeți??...Voi lua tăcerea voastră ca pe o negație hotărâtă..lucru care mă face să zic…că de fapt voi nu știți nimic, deci neștiind nimic înseamnă că mintea este plină de nimic(vid)…iar cum creierul guvernează persoana…dă-mi voie să cred că și tu esti un nimic. Iar daca tu esti un nimic, eu sunt un nimic, el este un nimic….suntem la fel??? Nu, deci putem spune că nimicul este de mai multe feluri , și de aici putem dezvolta analiza nimicului. Ok, să recapitulam, tu esti nimic, ești înconjurat de nimic, nu-ți pasă de nimic, noi toți suntem un nimic, aș putea spune că lumea e un nimic. Concluzia… nimicul devine mai mare și mai important decât putem crede…dar stiți de ce?? Nu, nu stiți vă voi spune eu….pentru că voi nu credeți nimic. Și dacă relațiile se bazează pe încredere, iar încrederea devine nimic, pe ce se bazează relațiile??? Pe nimic, e atât de simplu.

Să luăm un exemplu cumperi , să zicem o masină, și un prieten te întreabă cât ai dat pe ea…tu răspunzi : a fost un nimic, nu știu câteva mii de euro…AHA deci câteva mii de euro sunt un nimic….auzi …n-ai să-mi dai și mie câteva nimicuri nerambursabile?…că tare mi-ar prinde bine. Sau dacă vorbim de bani și zici că sunt nimic, deci valoarea lor este nulă, cât valorează….nimic..ok deci valoarea este nimic, deci concluzionând…un om de valoare= un om de nimic??? Când oare a avut loc inversarea asta rapidă….aha deci d-aia șefu’ îmi zice că-s om de valoare…dar prime de merit nu primesc…as fi crezut că are firma problemecu finanțele…dar acum am mai elucidat un mister. Dacă nu mă înșel Einstein spunea :” Nimic nu se consumă, totul se transformă”…ok deci putem trage doua concluzii: prima: Nimicul e inepuizabil, ce de-a doua nimicul poate lua mai multe forme…deci am avut dreptate exista mai multe feluri de nimic.ok….și dacă toate înseamnă nimic…știința care le cuprinde pe toate ar trebui să se numească Nimicologie…adica știința nimicului….ați văzut cât de important este nimicul în viețile noastre?
Made by CVC 13.04.2012.,h:12.20

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!