poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3343 .



qed
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [ADG ]

2009-06-01  |     | 



În mare parte, în sistemul aceasta “democratic?” se promovează gândirea energică. Nu contează că X predică “rahaturi” dacă sunt spuse cu intonație sau dacă detin o diplomă langa ele, sunt rahaturi bune. Dacă omul are diploma, este calificat. Nu?
X mă pune pe gânduri. De câta idioțenie/egoism trebuie să dispui când arunci banii contribuabililor pe schimbări de nume? (De ce nu își schimbă propriu’ nume? Poate i-aș citi capodoperele dacă nu aș ști cum îl cheamă). Banii unei țări în perioadă de tranzitie?
-Heeei! Poate să facă ce vrea, stie el ce face, doar îi idiot cu diploma.
De prin 70 și ceva, când avea vocea aceea de cocoșel travestit (puțin bun-simț, vă rog. Să nu strivim “corola” să ne strivească ea pe noi) din conexiunile idioțeniei cu diplomă, scotea perla: “Dacă aș scrie istoria literaturii române, l-aș numi pe Alecsandri poetul exemplar.” Ma uit în pantaloni. Stați, să fac o mica paranteza (dacă ești un bărbat posedat de enigme, iluminarea vine ușor, în multe cazuri, doar prinvind în pantaloni. La fel cu femeile. Privești în pantaloni si apare rezolvarea multor probleme.) Să revenim. Privesc în pantaloni, mă uit la el, se uită la mine și striga: Da! Tipul e retardat! Nu-i nevoie de frecventarea a nu știu ce școli simandicoase să-ți dai seama că tipul e retardat. Nu-i nevoie nici măcar de o analiză psihologică să-ti dai seama că tipul e retardat. Aproape oricine poate să-și de-a seama că: tipul e retardat. Pâna și bunica (are o pensie de 230 de lei) poate să-și de-a seama că tipul e retardat. Vă întrebați: De ce nu scriu numele retardatului. Cam neancorați în realitate sunteți! Cum să-i scriu numele, când, în România există legi împotriva agresiunilor virtuale?
- Ah! Georgiana m-a trimis la rădăcinile existențiale! (În peșteră. Unde credeati?) o dau în judecată!
Ipocrizie peste ipocrizie. Sensibilitate plată.
Vă rog să contactati administratorul, să furnizeze IP-ul nesimțitului - serviciilor competente, pentru-că îl dau în judecată (m-a făcut ingrat/incapabil/impotent). Unde drac este evoluția individuală? Pâna și bunica (are o pensie de 230 de lei) îi mai evoluată. Cu asemenea legi involuăm sau evoluăm?
Elita romaneasca este tare șubredă din cauza comunismului. Care a mâncat mai multă pâine semi, decât alba, e suspect de nevindecare. Servilismul acesta, mă scoate din pepeni! Șase. Șaaaseee! Vine adminu’.
- Vaaaai… domnule admin, ce frumos gânguriți, parcă sunteți un bebeluș.
- I-ai auzit vocea?
- Nu. Da… privește ce litere delicate are.
Hmmm. Să-i zic? Să nu-i zic? Să-i zic? Să nu-i zic? De fapt, vă zic: (sper să nu vada și “el”)
Administratorul unui site literar, nu este în măsură de a promova poezia! De ce? Vă zic imediat. Când el se juca deasupra blocului; se dădea cu bicileta/trotineta/motocicleta sau desena (de atunci are pasiunea pentru web design) poate chiar se juca fotbal sau își făcea sârguincios temele la matematică, eu… în câmp, mă uitam la goange.
-Ce absurd ești! Cum adică? Administratorul, care era și este atat de ancorat în realitate, atat de progresist, nu-i în măsura să ofere calificative în materie de poezie?
-Ei bine… eu mă uitam și la frunze.
-Și… ce legătură au frunzele cu poezia?
-Au.
- Lasà suspansul și spune-mi! Că… imediat închei discuția.
- Îmi imaginam frunzele.
- Bine! Cum îti imaginai frunzele?
- Dacă ar avea DARUL de a vorbi, ce ar vorbi.
- Frunzele nu vorbesc.
- Suntem obosite. Progresiștii ăștia ne obosesc. Lucrăm 24 din 24 să le oxigenam creierul. Mai bine ucidem puiul acesta de om. O ardere de țiței în minus.
- În privința aceasta, și eu am luat masuri. Pasionat de web design am creat pagini de internet, să nu mai exploatăm pădurea pentru producția hârtiei. Deci: suntem chit.

Sfârșit

Până la o noua explozie: Pacea și raționalul fie cu voi!

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!