poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1529 .



Panseuri VIII
personale [ ]
jurnal de atelier

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Nelson ]

2009-10-19  |     | 



Scrierile mele zac adumbrite sub rânduri incifrate de foldere; îmi e și frică să le deschid ca nu care cumva să le găsesc între timp mai puțin interesante, ușor înstrăinate de atâta uitare...sau bune de schimbare! Am impresia că dacă aș face-o aș deschide sute de oglinzi din care mă vor privi cu reproș tot atâtea imagini de "euri" (mă refeream la mine ca eu, chiar dacă uneori mă simt toxic, toxic aproape ca verdele de Paris!)
De aceea le las să zacă, să dospească, deși scrierile n-au nici cea mai vagă legătură cu pâinea, vinul sau...măcar cu pictura!
Mai degrabă trag cu ochiul la Agonia ca la o dragoste părăsită dintr-un capriciu sau doar abandonată pasager, sezonier, sau ceva în genul ăsta!
Noua prezentare pe care o găsesc mai atractivă, mai "lucoasă", chiar pictorialistică, îmi face cu ochiul ca un soi de matrimoniale lirice și mă întreb relaxat de ce oare poeții nu vor să-și ia vacanța vara de pe saituri!
Eu însă mi-am permis această vacanță în lipsa unui concediu real și cred că a fost benefic pentru lucrul în atelier și pentru seria lucrărilor de sculptură-obiect din seria "Arce" pe care le-am "pritocit" în această bine venită-pauză de poezie.
Se știe că memoria voalează imagini.Aceste imagini ale formelor pe care le caut și pe care de multe ori le găsesc, mă privesc de un timp ca prin ceață, parcă întrebându-mă, parcă provocându-mă la noi abordări, pe care mi le tot propun în speranța că mă voi reîntoarce și mă voi opri la ele mai mult și mai tainic.
La momentul autumnal al bilanțului mă bucur că am o întreagă serie de lucrări ciudate, ca niște linii energetice ale unor corpuri extraterestre evaporate, cu capul mare din lemn curbat (recuperat de la mobilierul pe nedrept demodat sau abandonat),fragmente de arbori, bucăți de lemn prelucrat la strung, cilimuri de tot felul, mici implanturi metalice, minunate chituri occidentale cu care modelez întregirile formei (toate acestea după jumătate de an de uscare a crengilor, în forme modificate și strunite de sîrme).
Doar viitoarele denumiri ale acestor "înălțări" sau "dospiri" mă vor face să mă întorc temporar la poezie, pentru a le afla numele , spiritul, rostul și ...eventuala poezie!
6 sept.2008

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!