poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1446 .



Experienta
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [newgreenmoon ]

2011-04-25  |     | 



Nu pot lasa noaptea sa ma astepte, asa ca m-am hotarat sa alerg inspre ea cu viteza viselor nemarturisite. Jumatate de gand a ramas afara din bezna, in timp ce restul… isi cauta salas in inima destinului implinit.
Am aflat. Am aflat ca intunericul vine si cand pomii infloresc. Am aflat ca frumusetea nu poate opri durerea intre degetele ei stravezii. Am aflat ca poti pierde si ceea ce credeai deja pierdut. Am aflat ca singuratatea poate fi mai cumplita in doi. Am aflat ca niciodata lacrimile nu sunt de ajuns pentru a spala viata de suspine. Am aflat ca poti gresi chiar si atunci cand iubesti sau mai ales atunci cand iubesti. Am aflat ca increderea poate fi tradata in multe feluri, dar suferinta provocata amprenteaza iremediabil sufletul. Am aflat ca e greu sa ierti chiar si atunci cand esti convins ca ai facut-o deja. Am aflat ca noptile pot fi zile si zilele pot fi nopti, cand durerea iti sfarteca sufletul pana la demarcatia aceea fragila dintre “a fi” sau “a nu fi”. Am aflat ca poti fi un mort viu, impartind zambete false nestiutorilor. Am aflat ca superficialitatea poate naste invidii fata de “fericirea” mortilor vii. Am aflat ca oamenii nu-ti dau voie sa fii tu insuti, ci numai asemenea lor, chiar si atunci cand sustin contrariul. Am aflat ca poti fi singur impotriva tuturor cand crezi cu adevarat in tine.
Jumatatea de gand ma striga din afara beznei. Am mai aflat ca nu ai voie sa crezi in oameni, dar asta nu m-a lecuit de incredere. Am aflat ca se poate muri din iubire, dar cel mai adesea mori in lipsa ei. Am aflat ca poti ramane om chiar si atunci cand cei din jurul tau au devenit hiene, dar trebuie sa fii pregatit sa platesti pretul fata de ei. Am aflat ca si atunci cand crezi ca esti pregatit, viata iti ofera surprize colosale. Am aflat ca viata nu e niciodata blanda, dar daca ar fi, monotonia ei ne-ar ucide sufletele. Am aflat ca nu trebuie sa irosesti timpul, dar mai ales ca trebuie sa-l folosesti ca sa te bucuri cat mai mult de lucrurile marunte. Am aflat ca cei mai multi oameni nu mai stiu sa faca asta. Am aflat ca este posibil sa crezi ca nu te mai poti ridica, dar cel mai adesea vei gasi puterea sa faci pasul urmator. Am aflat ca existi si cand sufletul ti l-ai ratacit pe drum, dar fara o regasire n-o sa poti trai, poti doar sa te rogi. Am aflat ca zambetul copilului tau iti poate reda o clipa de bucurie in momente de adanca deznadejde. Am aflat ca pentru el nu trebuie sa renunti la tine nicicand. Am aflat ca bucuria se poate transforma in deznadejde cat ai pocni din degete, dar merita sa lupti pentru urmatorul semnal. Am aflat ca azi poti fi sus si maine jos, important e cati prieteni mai ai in jurul tau cand ai coborat. Am aflat ca am destui prieteni. Am aflat ce fiinte fragile suntem si totusi cat de puternice adesea. Am aflat atatea… tot ceea ce trebuia sa stiu pana la acest moment… sunt o privilegiata a sortii.
Stiu, deci, ca atunci cand ti se inchide o usa, ti se deschide o fereastra… trebuie doar sa nu fii preocupat de lucruri meschine, ca s-o poti vedea. Trebuie sa crezi.
Mai am atatea de aflat!

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!