poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1267 .



fragment de capsunar
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [gosu ]

2009-06-22  |     | 



Trecem vama , o reminescenta a cocioabelor din Romania se-ntinde dincolo de punctual de frontiera , ca o preatentionare a occidentalilor europeni a ceea ce va urma, dar ,pe masura ce inaintam in spatiul Schengen, peisajul se schimba si caracatita civilizatoare isi arata tentaculele, la inceput intr-o bruma de autostrazi si floricele la stresinile caselor.Ne oprim pentr-un scurt popas de-o juma’ de ora la o benzinarie- restaurant Repsol.Coboram gramada si-ncepem sa ne cautam pachetelele pitite prin buzunare , supravetuitoare confiscarii din vama . Vreau sa ma duc la toaleta , dar ne retragem cu totii prin spatele restaurantului, prin tufisuri si ne usuram ca la tara , in aer liber. Daca aici sa dau un jet costa cinzeci de centi si-o cafea trei euro, cat costa o masa calda in Spania ?Ma treceau fiorii intrebandu-ma : o, doamne, o sa mor de foame!
In timp ce ne usuram romaneste, un angajat al benzinariei ne vede si-ncepe a ne injura (sunt sigur) pe limba lui “dulce” , apoi pleaca si vine insotit de-o baba (taxatoarea de la wc.) si parca cu pete galbene de urina si ,incredibil, ne cere , intr-o romaneasca chinuita, sa-i platim babei taxa de cinzeci de centi .
- Cum adica sa-i platim? Ca nu ne-am pisat la ea in buda, n-are ce spala dupa noi , ne-am pisat afara si intra-n circuitul naturii, zice unul destept de bubuie.
- Asa e , ba , nu m-am gandit la asta , zice altul.
In cateva secunde, incep negocierile si angajatul mai lasa din pretentii si vrea treizeci de centi de caciula. Unii se unesc cate trei si dau un euro,iar altii o sterg
spre autobuz caci tocmai a claxonat soferul de plecare.
Putoarea din autobus persista si cand ajung in spate unde-i locul meu , ma izbeste chiar un damf de hoit. Mirosul se simte acum in tot autobuzul si spiritele se-ncing.
- Mirosul vine din spate, cineva se baseste ca un porc, zice una tanara, boita toata si cu fata de curva de Italia si Spania.
Fiinta pamantie se uita suspicios la mine, eu imi scot un servetel nazal si mi-l pun repede pe nas.
- Asta nu-i basina, cineva s-a cacat pe el, vorbeste altul inteligent
- Nu va e rusine, sunt femeie batrana, sunteti toti ca si copiii mei, se trezeste vorbind,
o muiere grasa cu-n batic in cap si cu falcile, cu vinisoare rosii, revarsandu-se , nesimtitilor!
- Am gasit, am gasit, zbiara unul isteric le langa mine, si scoate de sub scaun un carnat infect, plin de viermi si putind ingrozitor.
Incep urletele si boraturile, soferul este somat sa traga pe dreapta, chiar pe autostrada pe banda de urgente. Opreste, ne bulucim la usi, ne tinem cu mainile de stomac si multi dintre noi dau la rate. In doua minute, se-aude in spatele autocarului sirena masinii de politie.
- Emergence, zice soferul, is a very fuck smell in bus!
- Why do you stop here, do you have a problem with the bus?
- No, senior, is a very fuck smell in bus!
- Y amand you 200 euro!
- Que ??? Tu-ti gura ma-tii! Si plateste.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!