poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 4416 .



culture pub
articol [ Internet ]
Ordonanțe Colecţia: Culture Pub

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [adrian_nairda ]

2002-06-28  |     | 




Câtă risipă de bune intenții mai facem și noi, de neînchipuit.
Un consiliu local dintr-un municipiu moldovenesc a emis o reglementare pentru impozitarea utilizatorilor de aparate de condiționat aerul. Foarte bine! Numai cine ține morțiș să se îmbolnăvească, să plătească acest lux, cu anticipație. La noi: „de corent se moare nu și de putoare!”. Totuși, eu aș pedepsi pe consilierii acelei așezări moldave pentru că au lăsat „hotărârea” lor să împărtășească soarta provincializării. Să fie obligați de acum înainte, până la sfârșitul zilelor lor, ca în fiecare zi, în piața publică, să recite memoriul justificativ care a prefațat normativul respectiv.
La fel trebuie procedat și cu acei consilieri sibieni care au introdus „taxa locală de stat pe bancă”. Sigur că da, banca este o operă de artă. Arta costă. Consiliul a făcut binele să expună public băncile, să se bucure oamenii, iar dacă vor să se folosească individual de ele, să plătească. De exemplu, eu am văzut, cu ochii mei, un scaun cam de înălțimea unui bloc de zece etaje, expus pe esplanada din fața Palatului Națiunilor din Geneva. Roiau o sumedenie de gardieni publici prin jurul lui. Mi-a pierit cheful să-l folosesc, pentru că era gratis. Când m-am întors în țară, m-am simțit răzbunat. Oamenii noștri aleși sau numiți ca să facă normative cu impozite și taxe, lucraseră în draci: 190 de astfel de taxe și impozite – record mondial. Franța e departe cu ale ei „68” de umile taxe și impozite. Secțiunea taxe și impozite a Comisiei Europene a transmis oficialilor noștri că trebuia să fie trimisă documentația la Secțiunea pentru brevete, invenții și drepturi de autor, după știința mea. Americanii, cu cincizeci și una de legislații statale, plus una federală, plus aia a fiecărui președinte în exercițiu, stau la fel de prost. Ceva legi, cum ar fi aia care interzice urcarea cu un taur în avion în statul Alaska, sau legea californiană care interzice expunerea nudurilor în public, sunt dulci copilării. Se dau amenzi. Altă mâncare de pește! Ba chiar, californienii mai supărați au ales varianta de a se plimba goi prin spațiile publice sub observația atentă a poliției. Când termină omul plimbarea, îi sunt înmânate, de către polițiști, hainele și e pace și prietenie. Plimbările nu sunt supuse regimului amenzilor.
Aud că vor fi sancționați aceia care au lucrat la proiectul Ordonanței care interzice montarea de centrale individuale de apartament. Vor fi sancționați pentru că nu au spus cum îi cheamă, cine sunt, ca să știe lumea cui să mulțumească. Modestia exagerată e un lux și se plătește. Ce vă spuneam eu!
Am depus la guvern un proiect de Ordonanță de Ultra-urgență nr. „34” pe tema asta.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!