poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1219 .



Homo Politicus
proză [ ]
căderea Babilonului

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [areopagus ]

2007-11-29  |     | 



Unii spun lucruri urâte despre viață...ca de exemplu cum că ar fi o curvă. Și dacă este așa de ce să o scuipăm înloc să ne facem cu dânsa toate plăcerile?!?!? Oare dacă am începe un maraton al satifacerii dorințelor ar trebui sa trăim scurt și intens? Personal nu am întâlnit până acum nici un hedonist mort tânăr și cu atât mai puțin unul mort foarte tânăr...asta ignorând partea mai tristă cu ființa lor principială moartă încă din fașă.
Un unchi de-al meu capitalist, mare filosof familial și ziarist ratat în carieră, mi-a spus când eu eram mică, prea mică să pot face altceva decât să râd, ca "omul fără principii este ca peștele fără biclită". Că pe timpul dânsului și al steagurilor roșii a întreprins un sondaj empiric în fabrica de ciment în care lucra, prin aplicarea unui chestionar cu două întrebări:
1.Puteți sa imi spuneți tovarășe doua principii după care vă ghidați în viață?
2.Cum ați defini noțiunea de principiu?

Acum eu știu că erau întrebări deschise, iar a doua întrebare era întrebare de verificare pentru prima. Rezltatele, spunea dânsul,au venit repede și cu coada între picioare. Subiecții au picat testul într-o poporție îngrijorătoare. La prelucrearea datelor, tot empirică și ea, 80% nu puteau explica ce e acela un principiu. Eu imi explic foarte usor: nu e era de la ei, de data asta e de la ciment (extrem de dăunător rațiunii).
În gradina mea spațioasă și fertilă aș planta, aș uda, aș plivi și aș crește cu toata dragostea mea "incerpeptibila"(vb lu Cațavencu periodicul) pentru fiecare om din Parlament, câte un scaun electric!

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!