poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1476 .



Limitat
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [limi ]

2007-06-28  |     | 



Ma avant intr-un teritoriu minat legat la ochi cu simtul tactil abolit lipsit de intuitie si incerc sa scriu pe baza unei trairi interioare a carei etiologie imi este ascunsa.
Apelez la stiinta in incercarea de a gasi un raspuns palpabil teluric as putea spune...In nebunia mea incerc sa descifrez meandrele vietii sau ma bine zis sa definesc viata alaturi de o viata cu semn schimbat-moartea-.
-Viata alaturi de moarte- suna bine a titlu de carte as putea spune!
Sunt destul de pueril,stau cu un pix de 2500 lei in mana mai nou 25 bai intr-un pat de camin ingust si cred ca ceea ce scriu va impresiona si am pretentia ca cititorii mei sa detina un bagaj cultural deosebit,as gandesc eu ca-mim va creste cota.
Cum spuneam mai devreme am apelat mai intai la logica la stiinta pentru ami satisface setea ce ma macina in ce priveste viata si implicit moartea.
Materia care imi putea furniza ceva informatii despre aceste doua stari patologice era biologia.Asadar caut definitii pentru viata si moarte in cartea de biologie insa spre dezamagirea mea nu scrie nicaieri cu majuscule si subliniat-viataeste- asa ca am studiat mai mult aceasta materie care in timp m-a atras.
Dar toate cartile au si o ultima pagina...La finalul incursiunii mele in lumea biologiei aflu ca viata se rezuma la hazard la probabilitate si la un conglomerat de celule ce alcatuiesc mai multe tesuturi cu diferite functii.
Cum era de asteptat moartea era descrisa ca incetarea tuturor functiilor vitale.
Nu m-am multumit cu atat si in incursiunea mea de a afla un raspuns am ajuns student la medicina.Surpriza...dezolare totala, in laboratorul de anatomie distinctia intre viata si moarte este foarte simpla-cadavru sau nu-.
Un sentiment cidat de limitare si de neputinta imi macina intreaga traire.
Vreau ceva mai mult o explicatie, o definitie in care sa am cat mai multa libertate in exprimare si in care sa fiu cat mai putin constrans de legile fizicii si de adevarul incontestabil al anatomiei.
O definitie...? oare viata poate fi definita inglobata intr-un bagaj lingvistic deci limitata?
Indiferent ce definitie as nascoci si indiferent cat de pompoasa ar fi nu ar face altceva decat sa limiteze un proces aparent nelimitat un proces cu o incarcatura divina substantiala.
Capitulez in fata absolutului si din punct de vedere filozofic me dezic de definitia stiintifica a vietii si implicit a mortii!

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!