poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2523 .



Povestea unei uniuni
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [coculeana ]

2016-05-19  |     | 



Pe planeta Bormașina în districtul Haw- Bau-Bau s-a făcut o mare conferință cu participarea celor 4 puternici din zonă. Aceștia sunt: Patratul Gordony, triunghiul Merkony, dreptunghiul Philirony și rombul Danyvucu. Ei au făcut în mare grabă această conferință din cauza deselor nemulțumiri din acest district legat de : hrană, bani, insecte dăunătoare venite de pe alte meleaguri dar mai ales boala cauzată de viruși necunoscuți.Nu mai puteau să își țină în frâu supușii căci aceștia se deșteptaseră din cauza unor linii perpendiculare, unor intersectii si mai ales unor unghiuri diferite de vedere. Pătratul Gordony le spuse clar celorlalți:
- În Uniune blazonul și titlul de noblețe se respecta de ești rege, conte sau lord. Viața lor subterană chiar dacă este suspectă nu ne interesează nici dacă evenimentele de la castel ne dau bătăi de cord. Eu sunt bogat și situația îmi permite să fac și o statuie. Consider gloata doar o turmă de vite, un stol de ciori ce jalnic cârâie. Ciurul prin care se cerne ideea și respectul pentru un blazon este de obicei un cui ruginit si pozițiile ferme din Uniune sunt aruncate spre o redută, un bastion. Capac nu poți să pui la o furtună dar nici la un vânt turbat, bogații uneori îți cântă în strună, alteori sunt capabili de un act dezonorant. Mai strâmb, mai cocoșat, mai dereglat, vine omul în Uniune și este nefericit de ispite, de nenorociri, este îngenucheat. Este mereu în derută cu timpul și este mai mult ațipit.
Triunghiul Merkony îi dădu replica:
- Iubiți aerul care este în Uniune și-l respirați că va veni în curând ziua scadentă. Sunteți cârcotași chiar sonați, aveți toți în saci prostia mărită. În Uniune noi triunghiurile avem imaginație și idei. Noi vom fii mereu în frunte, am fost și rămânem niște lei, trecem cu brio orice pisc, orice munte. Să pui capac la aceasta lume plină de iluzii și obstacole, te face să elimini speranța, să nu mai faci glume, să crezi în blesteme, magie, oracole. Mintea noastră este apreciată de întreaga lume, noi vehiculăm cu succes multe sume, viitoarele generații nu au ce ne reprosa, nu au ce ne mai spune.
Dreptunghiul Philirony le spuse nervos:
- Realitatea vine ca o cocoșată și stă la braț cu promisiunea. La creier ți se așează iar o pată, nu te costă bani ca să minți națiunea. Cei mai tari fac legea aici, restul sunt niște pigmei, fără importanță, mult prea mici, unii fraieri alții zei. Ești mereu urecheat de soarta și pus la colțul de rușine ca un nimic, ai toate grijile la poarta și ai mersul lent ca de pitic.
Rombul Danyvucu re răsti la ei:
- Uniunea a fost concepută de o gașcă de magnați sau poate de o femeie deșteaptă sau de o tută unde unii aleargă aiurea alții sunt niște pătați. Conglomerat de figuri geometrice, Uniune cu interese financiare. Dictatori ce pe spatele scavilor dau bice, totul într-o hărmălaie și o continuă eroare. Ce ne trebuie valuta unică fără acoperire? O fustă șifonată la cută, o roată ce se învârte într- o mare nesimțire. De ce se spune doar OK. dacă lucrurile merg anapoda? Se urcă pupăza în tei, are ciuful mov că așa este moda.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!