poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1525 .



daca acest gest
proză [ ]
ce lipseste

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [paul_dream ]

2010-09-09  |     | 



daca bani nu ar mai exista,aceasta lume arfi mai buna?ce ar fi daca nu ar mai exista bani? daca de maine toata lumea ar hotara sa nu mai foloseasca banii?oareai mai face ceea ce faci?asa ar exista oameni diferitiide cei de azi,caci nu ar mai putea avea motive egoiste,ar trebuie sa fim o mare familie,aceasta idee ,sigur , nu le convine celor bogatii care au constiinta bazata pe puterea banilor.
oare ar mai merge cineva sa lucreze ca sa poata sa hraneasca pe alta lume .ar mai mergw un doctor sa incerce sa vindece pe cineva?
toata constitutia trebuie rescrisa , dupa parerea mea si in decurs de douzeci -patruzeci de anii sa ne crestem copii intr-un nou mediu in care banii sa nu mai existe.
am pus intrebarile ca sa pot sa-mi exprim parerea si sa vin cu o idee noua despre o lume asa cum nici nu te-ai gandit sau de ce nu ?,de multe ori te-ai gandit caci lipsa banilor pur si simplu parca te tine pe loc.
fara bani nu ar mai exista saracie sau bogatie ,pur si simplu fiecare ar putea sa traiasca decent,nu sa munceasca din zori pana seara la altii oameni bogati care vor fii si mai bogati.
fiecare tara sa aiba un consiliu format din treizeci de oameni invatatii sa poata sa conduca doar in domeniile de mare importanta cu care aceasta lume a evoluat.
este o idee care o dezvolt pentru un viitor mai bun.cu aceasta idee lumea se poate schimba.cine ar fi impotriva???multa lume ,oamenii au simtit ca muncesc toata viata pentru un trai mai bun si isi ruineaza sanatatea si adevarata viata care are dreptul fiecare om sa-o traiasca.multa lume nu stiu ce vor dar nu este oarecum vina lor caci generatie dupa generatie fac aceleasi greseli si intotdeauna banii au fost la mijloc.
acest pamant este casa ta ,acesata lume este familia ta,de cum te nastiar trebui sa stii asta si nu conteaza unde te nasti.
din prima am eliminat ura de rasa,culoarea pieli,alte discriminari dar ca sa te supuna au inventat banul(ban=interditie- in engleza).
au pus valoare in banca sa aiba valoarea ta ,puterea ta si in concluzie te-au supus.au inventat legii ca sa-ti spuna ca te protejeaza.
TU FAMILIA COMUNITATEA SOCIETATEA LUMEA VIITORUL
tu te nasti in familia ta ,dobandesti trasaturile parintilor,traiesti in comunitatea ta care alcatuieste societatea.aceasta este lumea ta , daca nimeni nu te invata despre acest pamant acum cand avem posibilitatea,dar oare de ce?
parintii sunt prea ocupatii sa-si puna valoarea in folosinta pentru a putea exista.si daca elimini banii din toata lumea de pe tot pamantul lumea va incerca sa-si gaseasca echilibrul adevarat.ceea ce economia incearca sa realizeze un echilibru .acest va veni de la sine intr-o lume fara bani.
vom fii o mare familie fara frontiere fara razboaie fara saracie dar oare este posibil?

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!