poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1453 .



Palatul sufletului
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Cronos ]

2004-04-20  |     | 



Portile sufletului meu s-au deschis si de departe se vede stralucirea nobilului sentiment din palatul sufletului meu. Dar ea nu o vede caci sta cu spatele si e naucita de falsa sclipire din sufletele celor care o inconjoara.
Balamalele portilor mele, ruginite de lacrimile amare care se varsa ca o cascada pe peretii goi si neincalziti aspoi se revarsa siroind pe portile desferecate ale sufletului, se tanguie batute de vantul singuratatii care risca sa acopere cu praful uitarii nobillul diamant ce arareori mai poate fi gasit.
Dar Eros goneste ca nebunul in caleasca sa trasa de niste cai infocati, hraniti cu regrete si cu cioburile idilelor sparte, cai ale caror haturi nu se stie unde sunt. El agata in goana sa dementa oameni de toate varstele, apoi, precum un copil care gaseste piese de puzzle, incearca sa refaca androginul fiecarei persoane. Dar Eros e foarte nerabdator si acolo unde nu-i reuseste imbranceste rebuturile din caleasca. Accidentele sunt diverse. Unii sunt striviti de rotile calestii, iar cei care s-au implicat prea mult sunt inhatati de napraznicii cai.
Unii m-ar considera un nefericit fericit, caci am scapat din caleasca, dar am scapat de roti, si de dintii ascutii ai cailor. Totusi ei nu pot vedea rana adanca din sufletul meu. Dar poate ca Eros s-a inselat cand ne-a aruncat, sau am fost trasi de un alt cuplu aruncat din caleasca in incercarea disperata de a-si pastra locul. Sau poate ca jumatatea androginului meu avea o sora geamana, iar eu n-am putut face diferenta, in timp ce ea isi cunostea bine jumatatea si m-a respins.

6.08.2002

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!