poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 859 .



PLIMBAREA
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Kinkysor ]

2006-10-17  |     | 




Seara , răcoare și plictiseală. Muzica nu își mai face efectul așa că mă hotărăsc să ies la o plimbare cu prietena mea pe role. Vorba ne-a dus cât mai departe și am ajuns la vechiul subiect și anume că viața îți dă cănd nu te aștepți și iți ia atunci cănd te bucuri și guști dulceața.. Căutăm greșeala noastră și când am inceput să analizăm ne-am dat seama că grăbim lucrurile și suntem superficiali .Mi-am dat seama că nu știu să văd ce culoare are dulceața și doar o gust că vreau , caut , obosesc și când găsesc îmi e așa foame încat mă reped direct să mănânc. Cam așa sunt unii , unii dintre noi, ne pierdem în viața .
De multe ori găsim scuze puerile pentru a încerca să evităm adevărul să nu ne dezvăluim frustrările . Dăm explicații , prea multe fără rost când totul s-ar putea reduce la o simplă conversație matură. Ne complacem conștientizăm dar nu acceptăm . De multe ori vrem și căutăm dar nu găsim toate răspunsurile dar nu totul e așa cum ne dorim .

Gândim găsim răspunsul , nu se acceptă și încercăm să punem problema și din alt punct de vedere dar se intamplă să tragem concluzia total eronată pentru ca așa ne place …să ne îmbătăm cu apa rece sau mai bine zis să avem o speranță. La ce se reduce totul , de ce ne mințim atâta ? Ca așa vreau eu de tine nu mă interesează . Nu fac față la adevar și sunt lașă , de tine poate râd sau te compătimesc

Viața care ne oferă puțină muncă, dragoste și somn iar simplitatea este un lucru prea frumos și un proces prea complicat pentru oamenii care esuează când doresc să aleagă o stare și să rămână în ea. Simplitatea e cel mai natural si cel mai nobil sentiment .

Nu succesiunea neîntrerupta de chefuri , nu dragostea senzuală, nu desfătarea cu un pește sau alte delicatese ale unei mese fac o viață plăcută , ci judecata sobră, liniștea sufletească.
Viața fericită este cea conformă cu virtutea, viața ce presupune eforturi serioase și una petrecută în joc. Jocul în care poți trișa sau poți să te conformezi dupa reguli.
Avem momente când suntem atât de obosiți și simțim că totul se prăpușește în jurul nostru și nu mai putem face fata la probleme dar suntem cu toți conștienți că tot ce cautam în viață asta e LINIȘTEA SUFLETEASCÃ.
Fară liniște nu putem face nimic decât să ne zvârcolim și să dăm naștere acelor sentimente de urâ , egoism și ambiție care nu își au rostul. Fără liniștea sufletească nu mai putem spera și visa . Nu mai putem avea puterea de a trece de la o etapa la alta.
In momentul în care pierdem tot devenim oamenii cu un sufletul pustiu , devenim niște trecatori și uităm să mai observăm frumusețea dar criticăm urătenia .
E doar un gând, un gând pierdut în alte gândurii nu e o regulă.



.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!