poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 678 .



Cugetare
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [symo ]

2009-01-23  |     | 



Ce e iubirea?
e totul sau nimic, e Raiul sau Infernul pe care-l traversează inimile cu o sensibilitate sporita.
E sentimentul ce purifică și te transformă-n inger, sau cel plin de malefic ce-mbraca chip de demon.Sunt doua imagini diferite si totusi, inseparabile. Iubirea e capabila sa transforme ingerul in demon si demonul in inger.
Eu, oare, in ce m-am transformat? iubirea-ti curge inspre mine si sufletu-mi secatuit de durere si deznadejde incepe sa se trezeasca din nou la viata. Cu fiecare vorba ce izvoraste din sufletu-ti curat, al meu se vindeca treptat si tanjeste dupa sentimentul pur, ce te innobileaza. Sa fiu eu demonul de se transforma-n inger cu ajutorul tau si al iubirii tale? Se poate...caci imi incanta auzul o dulce melodie, blanda si suava, ce nu e altceva decat o voce:vocea ta, pusa pe acordurile fine ale iubirii tale ce pleaca inspre mine.
Sa fiu o floare? Caci m-am nascut si cresc sub ocrotirea ta. Dar, florile n-au suflet...si totusi, al meu exista datorita tie...si se deschide ori de cate ori ceva frumos si pur primeste de la tine.
Dar daca...dar daca...in demon ma voi transforma atunci cand nu voi mai avea iubirea ta? Daca durerea si tristetea atunci m-or dezumaniza? Ce ma voi face fara tine...fara iubirea si fara ocrotirea ta? Ce-o sa ma fac cand vor veni acele zile, cand far' a ta iubire eu voi ingheta? Si daca nu o sa mai fie primavara, ca sufletul sa mi se nasca iara? Si daca tot ce-a fost frumos si bun in mine va-ncepe-ncet sa piara? Nu stiu ce sunt acuma...dar ce voi fi atunci? cu siguranta fi-voi demon ce va cauta un inger sa-i spuna vorbe dulci...
Dar, vrei sa fi tu ingerul care imi da lumina ce sa-mi patrunda in sufletul intunecat? Si sa-mi sarute ochii pe care lacrimile i-au secat? Sa-mi ocrotesti inima pe care-ai inviat-o si care bate doar pentru a te iubi? Sa ma iubesti pentru ca te iubesc ca ma ajuti demonul sa il imblanzesc?
In drum spre Rai as vrea sa te-ntalnesc si,plina de recunostinta, in chip de inger sa ma regasesc...sa fim o singura fiinta si impreuna glas sa dam celui mai pur si sincer sentiment...sa incercam de-a lungul anilor lumina sa nu lasam pe nimeni, nicaieri, niciunde,ca sa transforme-n demoni niste ingeri!

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!