poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1472 .



Contraste
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Caesar Iulius ]

2008-08-18  |     | 



Sărăcie și bogăție, foamete și îmbuibare, analfabetism și cultură, prostie și inteligență, război-pace-război etc., ar fi doar câteva dintre aspectele pe care omenirea le continuă și la început de secol 21 și mileniu III.
Situația aceasta va avea totuși un sfârșit odată cu dispariția vieții de pe Pământ. Lăcomia este unul dintre cei mai periculoși factori determinanți. Cu ce a greșit populația nevinovată, femei, copii și bătrâni, să fie victime nevinovate ale unui război ce nu este al lor, mai ales din acest punct de vedere ? Dar nu sunt singurele ființe nevinovate. Ce implicare au plantele și animalele, ce arme de apărare au împotriva furiei dezlănțuite a celor cu rațiune, implicați într-un conflict ce ar fi putut fi evitat pe cale amiabilă, pacifistă la masa tratativelor, a negocierilor, în mod civilizat ? Dar și de această dată s-a omis în mod deliberat faptul că atât agresorii cât și cei atacați se încadrează în sectorul uman.
Rarele devieri de comportament în rândul plantelor și animalelor sunt determinate de intervențiile indirecte ale omului prin factorii poluanți, noxe, pesticide etc., iar la nivel mondial, încălzirea globală responsabilă de producerea efectului de seră, cu grave consecințe cum ar fi deteriorarea multor ecosisteme.
Crizele de orice natură, economică, demografică etc. au condus la adâncirea acestora și nu la identificarea soluțiilor de a încetini extinderea lor în sens negativ. Cel mai elocvent exemplu în acest sens este reprezentat de continentul african. Interesul marilor puteri ale lumii este acela de a exploata la maxim resursele de interes economic, în favoarea lor desigur și nu a încerca de a găsi soluțiile adecvate în stoparea expansiunii deșertificării arealurilor afectate, de exemplu. Dimpotrivă, surse financiare de a demara și chiar a materializa proiecte în acest sens există, dar e mult mai ușor a crea conflicte armate în aceste zone, prin comerțul cu arme, ce constituie o altă sursă de venit. Acestor vitregiți de soartă asta le mai lipsește acum, să se lupte între ei, când foametea, sărăcia și bolile sunt stări permanente aici.
Realitatea este aceea că la nivel mondial cineva este interesat în mod special de a ajunge să dețină controlul întregii populații de pe glob, dar într-un mod cât mai sistematic posibil, strategia de aplicare a acestei practici fiind meticulos concepută și aplicată punct cu punct, ca și cum ar privi planeta ca o imensă tablă de șah, piesele fiind reprezentate de restul lumii.

-Va urma-
Iulian Nistor – Vaslui 18.08.2008

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!