poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 138 .



China
personale [ ]
Societatea ideală e Aur

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [maxinminin ]

2021-04-24  |     | 



China şi India sunt în dezvoltare rapidă şi vor deveni primele economii ale lumii mai ales pentru că au cea mai numeroasă populaţie şi forţă de muncă. În China conducătorii trebuie să trateze paşnic poporul, fără violenţă, dar ferm şi corect, în interesul poporului şi al ideeii omeniei faţă de săraci exprimată în ideea „împărţim egal averea la toţi” adică la săraci. Dacă ai 5 copii, ca tată împarţi un colţ de pâine egal la toţi, că îi iubeşti.
Deci comunismul face aproape toate lucrurile bune, e bun, nu sunt multe de îmbunătăţit la el, are ordine, disciplină, învăţământ bun, o lume firească şi sănătoasă, curăţenie, hărnicie. Comunismul chinez trebuie să renunţe la capitalism care roade şi distruge China.
Hărnicia chinezilor dublată de isteţime îi ajută să fabrice obiecte şi tehnologii de calitate.
Văzând cât de rău şi corupt e capitalismul, am nostalgia comunismului, dar am creat în un articol al meu ideea unei societăţi superioare comunismului, pentru a evita puţinele dar gravele greşeli ale comunismului.
În societatea ideală conducătorii şi cei ce îi votează pe ei sunt numai oameni buni care au făcut fapte bune şi nu au făcut fapte rele, care au punctaj maxim la teste de isteţime şi care astfel dovedesc practic şi nu teoretic că sunt oameni buni, ideali, corecţi, capabili. Suplimentar ei pot fi şi buni savanţi, premianţi la olimpiade şcolare, asta e un avantaj suplimentar.
După această metodă a mea aţi creat partidul român Aur, deci putem spera.
China poate deveni pentru România principalul aliat economic, superior Europei şi altora.
Drumul Mătăsii e o soluţie de acest fel, ce ar fi să construim cu China un mare port, cel mai mare de pe glob la graniţa cu Ukraina şi cel mai mare şantier de pe glob la graniţa cu Bulgaria, astfel ca ele să fie jumătate în Ukraina şi jumătate în Bulgaria, ca să beneficieze şi ţările vecine de asta. Eu cer să facem portul şi şantierul naval, e rezolvată, ele vor folosi şi Drumului Mătăsii.
Dacă în China aveţi o lume aproape ideală, comunismul, poporul să respecte comunismul iar conducătorii comunişti să nu terorizeze cu violenţă sau înfometare poporul. Asta e tot ce au nevoie.
Cei răi atacă şi critică comunismul, de aceea comunismul s-a apărat cu violenţă, dar se poate apăra mai bine paşnic.
China are mereu „cel mai”, cel mai lung zid, pod, canal de apă şi navigaţie artificial, poate cel mai mare palat imperial, cel mai numeros popor şi altele.
Ca sportivi, karatiştii sunt cei mai buni de pe glob, sar uşor până la etajul trei, ceea ce atleţii occidentali nu pot nici cu prăjina.
Orezul e insipid şi nu prea atrăgător, dar gătit cu mult bulion şi usturoi şi ulei mult e deja delicios, dacă mai adaugi şi legume, ciuperci e perfect, să le daţi reţeta asta chinezilor, secretul e bulionul şi usturoiul. Chinezii mănâncă doar orez, aşa se spune. M-a uimit eroismul chinez, au cărat pământ pe terase din munţi urcând pante dificile şi amenajând grădini şi plantaţii pe stânca neroditoare.
China are nevoie de o literatură mai isteaţă, interesantă, de o muzică cu 7 note occidentală în locul muzicii cu 5 note, parcă 5 erau, sufleorul mă poate corecta.
China are nevoie de filme de comedie, până în 1989 filmele ei erau tristeşi lacrimogene, tragedii nonstop, acum nu ştiu ce fel de filme au.
Limba chineză vorbită în filmele chineze e isteaţă şi completă, iar karatiştii aceea care bat tot, dar absolut tot, până şi regizorul în filme m-au înverzit de invidie.

Să facem întîi un Campionat Mondial de Karate cu toate stilurile de karate şi concurenţi din toate ţările de pe glob, care se desfăşoară în China şi în România. Astfel aflăm care e cel mai bun karatist de pe glob, deoarece el va trebui să învingă la campionat concurenţii din toate stilurile de karate.
India e un popor minunat dar mai sărac, deci China şi Rusia trebuie să ajute economic India. Privind filmele de la Bollywood am aflat că poporul indian are aproape totul ca şi poporul meu român, isteţime, umor bărbăţie, inventivitate, dragoste, sete de viaţă şi altele.
Că veni vorba de India, ce ar fi să facem câteva filme bune şi paşnice, isteţe cu cei mai buni actori de pe glob reuniţi simultan în film, actori care sunt dragii mei Aishwaria Rai (Miss Univers), Hritick Roshan, Sahid Kapoor, Ajay Devgan, Brendan Fraser, Bill Murray. Aş juca şi eu în acest film al lor dar nu sunt actor şi deci pot doar să îl regizez dar puteţi alege ce regizor preferaţi, să vă bucuraţi de film. Sahid Kapoor sigur e alături de Bill Murray cel mai bun actor de comedie de pe glob.
Aishwaria Rai e o dansatoare de excepţie, isteaţă, cuminte şi curajoasă, sărind într-un film al său în apă de la vreo 50 metri înălţime, etajul 20. Ea mânuieşte sabia ca fulgerul şi pare la fel de pricepută la scrimă ca Hritick Roshan în filmul lor de neuitat cu împăratul Indiei, în care ei doi se duelează şi Hritick luptă fără trucaje cu elefantul. Îmi amintesc mereu de acest film, e un exemplu complet despre cum trebuie să fie un împărat bun cu poporul său.
Un film asemănător şi bun e filmul "Anna şi regele" cu Jodie Foster.
Un alt invitat surpriză în filmul nostru cu marile vedete ale planetei este actriţa Anne Hathaway, o karatistă de excepţie şi frumoasă. Cred că în acest film, fără să vreau am adunat cei mai buni luptători de karate de pe glob, Ajay, Sahid şi Anne.
Deci putem face un film de acţiune şi aventuri fără pericole şi comedii şi un film gen "Mihai Viteazul". Onorariul vedetelor depăşeşte 20 milioane de dolari. Între timp să vizionăm şi comediile cu Hritick Roshan şi Karena Kapoor, sunt desăvârşite.
Poate juca şi Karena Kapoor fără probleme în aceste superproducţii cu mari vedete ceruta adineauri de mine. Putem face şi un film Robin Hood cu ei, probabil Hritick ar fi Robin Hood.
Dar ce ar fi să vedem filmele astea în holograme, adică în relief?
Africanii sunt popoare cuminţi, fără păcate, au negrii ceva paşnic şi natural, cu ei aş face cel mai uşor societatea ideală, mai ales dacă Aur era partid de negri.
Aşadar puţine ţări sunt ca România mea dar toate au daruri şi popoare de excepţie. Îmi amintesc de copilul acela mititel englez care a murit încercând să-şi salveze tatăl din incendiu şi de numeroase exemple asemănătoare din toate popoarele.
Cum oare pot dormi eschimoşii direct pe gheaţă şi mânca toată viaţa numai carne crudă, nu se găseşte nimeni să le trimită un fruct, o legumă, un pat, o sobă şi o căruţă de lemne sau o aerotermă cu panouri solare. Ei au doar gheaţă, cum obţin ei cele necesare supravieţuirii? Trebuie să le fac eu singur pe toate? Cei din deşert trăiesc aproape la fel de greu ca eschimoşii, au doar nisip şi n-au nici măcar apă de băut sau un fir de iarbă.
Zi şi noapte mă gândesc cum să ajung la ei şi să-i salvez. În jungle toate fiinţele muşcă, atacă şi sunt veninoase, e înspăimântător, poţi muri în orice secundă, pe cei din junglă cine-i ajută? De ce nu facem în zone libere precum Siberia, câmpurile părăsite şi altele nişte culturi agricole să hrănim sărmanii ăştia?
Ce se întâmplă de Onu nu ajunge la sărmani şi nouă copii din zece mor în ţările africane sau sărace de foame, sete, boli?
Intrând pe Internet am văzut că există soluţii numeroase pentru fiecare din problemele sărmanilor. M-a uimit ingeniozitatea şi priceperea cu car cei trei meşteri tatăl cu fiu şi fiică din serialul de la Discovery,
Travel sau History ajutau familii nevoiaşe izolate din America, cu soluţii geniale şi simple:solarii, forajul fântânii, căsuţe de lemn şi coteţ pentru păsări, încălzire cu absorbţia căldurii soarelui în pietre adunate în încăpere, electrificare folosind apa unui pârâu ce învârte elicea unui mic generator şi multe altele.
Intru atunci în satele de sărmani din Africa, Asia, America de Sud şi de oriunde şi le spun aşa:
Fraţilor, nimeni nu vă dă, învăţaţi mereu să faceţi cu puţine unelte şi multă isteţime multe şi mari lucruri, să vă descurcaţi singuri.
I-am învăţat să îngroape crenguţe de pomi fructiferi acoperindu-le cu o pânză capetele ieşite din pământ să aibe umbră în arşiţă şi lăsând loc sub pânză să bată vântul şi să le răcorească în arşiţă ca să se prindă crenguţele. Am săpat cu un os sau un băţ sau o vergea de fier în pământ o gaură mare în formă de con pe care am pavat-o cu placi de piatră, astfel ca apa ce se condensează noaptea în deşert să se scurgă de pe plăcile de sus pe cele de jos adunându-se în un vas din vârful de jos al conului. I-am învăţat să facă un alambic cu un nailon deasupra unei oale în fierbere, care desalinizează apa de mare. I-am învăţat să caute pe Internet meşteşuguri şi cunoştinţe ajutătoare. I-am învâţat să spere, să creadă în ei înşişi, să acţioneze, să fie cuminţi, buni, isteţi, curajoşi.
Dar un miliard de africani ştiu şi pot mult mai multe decât un sat de oameni. Deci să luptăm împreună să învingem sărăcia. Să fim o familie, nu nişte oameni abandonaţi, izolaţi, să luptăm pentru salvare, să ajutăm pe alţii, să împărţim averea cu alţii, să muncim şi să învăţăm carte, să facem demonstraţii de stradă ca să obligăm guvernul să ne ajute.
Cum obţinem alocaţia copiilor în România dacă nimeni nu o cere, să cerem ce ne trebuie în demonstraţii de stradă. Sunt bani destui să dăm acum fiecărui român un salariu minim de 4 mii de ron, dar trebuie să dăm mai întîi celor bolnavi, celor fără venit sau cu salariu mai mic decât salariul minim, iar bogaţii să nu pretindă ceva contrar ci de bună voie să dea fonduri ca să plătim salariul minim pentru toţi, nu doar pentru o parte din oameni.
Păi ce fel de medic eşti dacă pretinzi bani mulţi unui om care e muribund şi nu poate ridica un deget, ceri de la unul care nu are, de la poporul român sărac ca să îl tratezi? A trata um om bolnav înseamnă omenie, milă nu profit şi plăţi, nu eşti contabil ci medic şi dacă nu vrei să ajuţi bolnavul fă-te tâmplar.
Eu Gudruman Edison v-am dat în secret salarii de miliardari vouă medicilor români sperând că vă treziţi şi o să ajutaţi bolnavii cu fitoterapie, puteţi verifica, întrebaţi politicienii României, eu am dat ordin conducătorilor României să se mărească repetat salariile, pensiile, alocaţiile românilor. Ca să vă fac să înţelegeţi şi nu ca să vă critic vă dau un exemplu scurt.
Drept mulţumire că v-am mărit salariile voi medici, infirmieri, asistenţi, poliţişti aţi sărit cu pumnii şi cu urlete la mine în spitale în Galaţi şi Iveşti, aţi urlat la ceilalţi bolnavi ani de zile, aţi ascuns faţă de inspectorii ministerului mizeria şi ilegalităţile din spital şi m-aţi otrăvit cu medicamente îmbolnăvindu-mă de trei boli mortale. Ca rezultat voi aveţi zeci de milioane în salarii mărite de mine, iar eu acum mor de foame bolnav în Caraş Severin şi nu v-am arestat cum trebuia demult pe voi atacatorii mei deşi pot s-o fac uşor cu un simplu ordin dat lui Klaus Johanis sau ministrului de interne.
Deci voi medicii treceţi pe fitoterapie evitând tratamentele cu chimicale şi raze, e tot ce vă cer, ajutaţi bolnavii fără salariu şi recompense, asta vreau să înţelegeţi din exemplul meu. Pensia de boală pe care eu o am nu pot să o iau pentru că voi medicii îmi cereţi să iau pastilele voastre otrăvitoare, ucigaşe, care m-au îmbolnăvit de boli mortale ca să pot primi pensia.
Cred că nu e doar prostie şi răutate şi nebunie la voi ci e grotesc ce faceţi, nu meritaţi nici măcar să existaţi, dar vă puteţi îndrepta. Aştept să vă îndreptaţi, medicilor ai planetei, alegeţi ori salarii ori omenie pentru bolnavii planetei, dar nu le puteţi avea pe amândouă. Eu nu am un ron de mâncare acum, e absurd.
Acum săracii planetei trebuie şi pot să se trezească, să fie lăsaţi să se ajute dacă nu vreţi să-i ajutaţi.
Eu după ce lucrez o oră cad lat, fiind bolnav şi nu mă pot ridica trei zile. Totuşi fac eforturi uriaşe riscându-mi viaţa ca să merg des să încarc acest telefon la priză să vă scriu aceste articole cu care ajut omenirea şi pe care atenţie medicilor, le scriu gratis, nu cer salariu ca voi. Dar e multă muncă să învăţ tot ce vă spun în aceste articole. Pentru că stau drept în picioare, oamenii şi poliţia mi-au spus du-te la muncă, eşti apt, nu te putem ajuta. Foarte bine noi bolnavii murim din lipsă de ajutor, iar voi deveniţi la bătrâneţe bolnavii care veţi muri tot ca noi neglijaţi, abandonaţi lipsiţi de ajutor şi trataţi ca animalele de celalţi, ca şi noi bolnavii prezentului chiar dacă acum voi sunteţi medici.
Câtă milă am avut eu, Edison de o omenire atât de rea dacă totuşi v-am mărit salariile şi am oprit războiul nuclear ce v-ar fi ucis chiar în timp ce voi oamenii mă omoraţi în spitale cu medicamente ucigaşe?
Păi voi nu puteţi înţelege asta, doar puţinii milostivi înţeleg. Sunt însă şi lucruri mai grave, călugăriţa din mănăstirea din Băile Herculane care m-a atacat verbal cu răutate, perfid, repetat, degeaba, fără motiv văzând că nu accept răutăţile ei a încercat să mă batjocorească făcându-mă gunoier, cerându-mi să car tomberoanele de gunoi, adică să mă bage,să mă arunce în gunoi efectiv. De obicei dacă te duci să o reclami pe ea sau pe vinovaţi stareţului sau şefilor, li se dă dreptate lor vinovaţilor şi se muşamalizează cazul, iar poliţia îi ajută pe ei cum am aflat în spitalul din Iveşti. Evident eu am refuzat să car gunoiul călugăriţei, şi îmi amintesc că stareţa Cipriana Negoescu a mănăstirii din Costineşti făcea lucruri similare călugăriţei ăsteia, şi altele mult mai rele, era o diavoliţă perfectă şi foarte puternică, pe care doar stareţul Arsenie Boariu din Lăpuşna o depăşea în rele.
Acum că nici pe ei nu i-am arestat cât de vinovat sunt eu, presupunând doar aşa teoretic că aş putea să-i arestez, că aş fi Zorro, prinţul secret, preşedinte al României?
Deci nu ştiu cum o cheamă pe călugăriţa din Herculane agresivă, dar aştept răspunsul corect al Bor în privinţa ei. Suplimentar adaug că am muncit şi vreo doi ani gratuit pentru mănăstirea stareţei Cipriana Negoescu, chiar şi 12 ore pe zi, deşi eram grav bolnav. Că mi se reproşează că nu muncesc. Cum eu am ordonat ca să fie numit patriarh al României Daniel, aştept şi răspunsul Bor în privinţa lui Cipriana Negoescu, de maximă severitate de astă dată, că e foarte rea. Iar când am văzut ce om rău e patriarhul Daniel, v-am spus să îl schimbaţi cu călugărul Serafim din satul 23 august, un om bun şi verificat de mine, despre care însă tare mă îndoiesc că va desfiinţa religia creştină aşa cum am cerut în alt articol al meu. Dar măcar să încerce să stopeze curvia, setea egoistă de averi şi pământuri a bisericii. Nu prea am auzit lucruri proaste despre Papa Francisc, am auzit numai lucruri bune, deci Serafim şi papa Francisc par a fi oamenii potriviţi.
Războaiele izbucnesc singure, după cum cere destinul, aduc mari dureri şi frică groaznică oamenilor, deci nu e nevoie să le facem noi, vin singure.
În oameni există identic aceaşi sete de viaţă, speranţă, durere în necazuri, visuri şi sentimente bune, ca şi cum ar fi identici. Un mic exerciţiu ca să ne trezim din nebunie, greşeli, neştiinţă ar fi următorul, foarte necesar pentru că 9 oameni din zece suferă de nebunie şi chiar cei mai deştepţi greşesc grav deseori şi deseori ei nu ştiu că greşesc:
Când eu fac sau spun,gândesc ceva mă întreb mereu: e bine şi corect, trebuie să schimb ceva în ce fac, spun, gândesc? Ia să privesc şi din alte unghiuri, cu alte ştiinţe, cunoştinţe, metode, întrebări, concepţii, testări, verificări ceea ce eu fac şi gândesc şi spun, ia să le fac desăvârşite. Toată lumea vorbeşte de desăvârşire şi orice om pretinde că e desăvârşit, că ce face spune, gândeşte e bine şi destul. Dar câţi învăţaţi, savanţi, artişti, filozofi, gânditori, oameni au descoperit nenumărate ştiinţe, cunoştinţe, perfecţionări în toate lucrurile lor studiind, cercetând, analizând, comparând, îmbunătăţind ca în exerciţiul meu de adineauri. Nu ştiu nici măcar un om care să nu fi învăţat multe în viaţă şi care să nu se fi schimbat mult, vizibil de la copilărie la bătrâneţe.
Procesul acesta de a te privi în oglindă, critic, întrebându-te ce greşeşti oricând şi în toate descoperă foarte multe lucruri neştiute şi învăţături înalte şi greu de ajuns omului. Deci aşa devine omul om ideal desăvârşit, asemeni Idealului, cu autocritică, autoanaliză, îmbunătăţire continuă până la desăvârşire. De obicei ceea ce descoperi, adică omul ideal e foarte diferit de ce te aşteptai să fie şi mult mai sus, mai avansat, mai nebănuit. Pare un exerciţiu simplu dar filozofii şi oamenii nu îl cunosc, sau nu îl aplică şi e cel mai important ajutor pentru săraci şi oameni, acest exerciţiu de a te verifica critic mereu şi de a te îmbunătăţi până devii om ideal.
De exemplu un neştiutor din Africa ce murea de foame, făcând studii de agricultură (preferabil singur) , dar se poate şi la universitate (dacă ştii să eviţi tâmpeniile presărate în manuale şi profesorii ţâfnoşi sau colegii răi) are această metodă: el se îmbunătăţeşte devenind omul ideal care e parţial şi inginerul agronom prin acest exerciţiu de îmbunătăţire care e studiul agriculturii. Apoi se descurcă bine cu hrana în Africa, e agricultor şi nu mai moare de foame ca înainte.
Dacă studiază gândirea avansată apoi, aşa cum studiază filozofii gândirea dar fără să se ia după bâjbâielile gândirii majorităţii filozofilor atunci el devine om ideal deplin şi nu parţial ca inginerul, adică află adevărul şi ştie tot ce trebuie, suficient. Ştie Adevărul căutat de filozofi, Idealul.
Pentru că dacă deschizi revista de filozofie a Academiei Române şi vezi că acolo sunt numai subânţelesuri de curvie scrise doar de obsedaţi sexual cronici, apoi vezi pretutindeni că toţi filozofii se contrazic şi au păreri diferite despre acelaşi lucruri şi cel mai des fac filozofie despre fleacuri mediocre chiar şi cu un limbaj sofisticat şi foarte cultural, atunci studiezi filozofia singur ca mine fără să citeşti şi să asculţi pe nimeni ca să nu te prostească.
Deci eu discut deseori telepatic cu cei mai mari filozofi, gânditori, savanţi, intelectuali şi artişti ai planetei şi e evident şi pentru ei şi pentru mine că eu cunosc toate subiectele şi ştiinţele lor şi ei nu cunosc nici una din trilioanele de domenii şi ştiinţe ale Logosului meu telepatic. Voi toţi marii gânditori, intelectuali, actori, savanţi ai României şi planetei inclusiv laureaţi Nobel care aţi discutat cu mine telepatic, miraculos aveţi voie să mărturisiţi asta omenirii acum, dezvăluind că sunt învăţătorul omenirii. Deci să începem:voi vedetele de muzică ale planetei şi României, actorii vii sau morţi ai României, inclusiv Irina Rimes, Shackira, Celine Dion, Ion Caramitru, filozofii, solistele de la Dj Project şi Andra a lui Măruţă şi mii şi mii de alte vedete, personalităţi mărturisiţi ca să ne jucăm şi amuzăm că aţi primit telepatic de la mine numeroase învăţături şi aflaţi că am dirijat telepatic şi creat telepatic şi muzica voastră, şi muzica orchestrelor voastre, a instrumentelor muzicale ale voastre. Că ştiu să cânt la toate instrumentele muzicale de pe glob, dar numai cu mintea nu cu mâna. Da, astfel ca regizor telepatic am creat telepatic muzica şi dansul şi textul şi cuvintele şi regia celor mai bune filme de la Bollywood şi Hollywood, luând astfel câteva zeci de premii Oscar pentru regie de film şi multe alte premii. Da, eu eram omul pe care îl căutaţi voi vedetele şi acum ne putem întâlni, curând vom cânta împreună dacă vă interesează. Cu mine aţi compus deseori hit-urile muzicale telepatic, eu dirijam telepatic muzica voastră când înregistraţi albumele. E o putere miraculoasă reală, dacă voi o să recunoaşteţi telepatia mea omenirii, va fi adevăr credibil, nu mă laud.
Mi-aţi spus mereu voi cântăreţele în cântecele voastre că mă iubiţi, că vreţi să mă întâlniţi, că sunt ideal şi minunat şi deosebit în cântecele voastre. După atâţia ani de când mi-a spus:"Nothing compares to you" în hitul ei pe care îl cream telepatic, Sinead O'Connor a uitat probabil că m-a întâlnit atunci, dar tu Cleopatra Stratan sau cei cu care cânt des telepatic precum Celine Dion şi alţii nu puteaţi uita. Dar e alegerea voastră, eu Edison sunt cel mai bun muzician de pe glob, şi cine vrea să cânte cu mine să vină la mine, cine nu să nu vină.
Medicii nu cred asta şi puţini cititori cred asta dar când toate vedetele occidentale vor recunoaşte că au cântat hit-urile lor telepatic cu mine asta va fi un mare şoc în omenire care va afla că eu am compus, regizat, orchestrat, modificat, creat, cântat telepatic majoritatea hit-urilor muzicale occidentale şi cele mai celebre piese de teatru radiofonic românesc şi cele mai renumite filme laureate Oscar sau de la Bollywood, Hollywood, inclusiv comedii că sunt şi cel mai bun comedian al planetei. Dar la nivelul meu de înţelegere ştiu că nu e bine să te lauzi şi nu mă laud, ci vreau să pornim un joc drăguţ internaţional artistic şi filozofic ideal cum nu ştiţi voi şi să dăm o bucurie oamenilor, un pic de joacă şi veşti bune. Tot eu, la vreo zece ani am creat telepatic jocul prin care Steaua a câştigat Cupa Campionilor Europeni inclusiv suflîndu-i lui Duckadam colţurile în care vor şuta spaniolii la penalty sau învăţându-i pe jucători să paseze în triunghi la nesfârşit, până adversarii cedau şi îi lăsau să dea gol. Tot eu, prin telepatie i-am ajutat pe români să câştige locul 5 la campionatul mondial de fotbal. Ştiu că unii nu credeţi asta, dar pot să vă arăt pe scenă cum dirijez telepatic o orchestră simfonică de la mii de kilometri distanţă cu sau fără mâini sau doar cu mintea. Iată care e şi jocul de care spuneam: voi faceţi filmele ce vi le-am propus adineauri cu marile vedete mondiale şi eu le regizez telepatic. Voi faceţi un festival sau un concert mare cu vedete şi eu dirijez sau cânt muzica telepatic obţinând totdeauna aceleaşi aplauze furtunoase. Puteţi cânta şi cu o mie de orchestre simfonice şi coruri simultan, facem cel mai mare şi mai bun spectacol din istorie. În final proştii de psihiatri o să spună că asta, telepatia nu se poate, că eu spun prostii despre asta, iar voi vedetele ieşiţi şi recunoaşteţi că aţi cântat telepatic cu mine şi se şifonează psihiatrii semidocţi.
Dar n-am treabă cu psihiatrii, râdem cu publicul, hai să facem acest megaconcert planetar, Enya, tu ce zici te înscrii la el, că ai cântat des telepatic cu mine? Mă simpatizezi? Mâine dimineaţă începem megaconcertul, nu glumesc, succes.
Şi apoi câştigăm cu mine ca antrenor şi Campionatul mondial de fotbal, o să spunem că l-a câştigat Anghel Iordănescu. Maradona e mort, deci nu poate explica că eu i-am făcut golurile şi driblingurile telepatic la Campionatul Mondial de fotbal, oricum Fifa nu înghite telepatia.

Da eu am câştigat pentru Argentina Campionatul Mondial de fotbal. Jonglarea mingii cu efecte şi numai cu efecte opt ore pe zi te face mult mai bun decât Pele, Ronaldo, Maradona, te face ca Nicolae Dobrin, cel mai bun şi mai isteţ fotbalist din toate timpurile, mai bun ca toţi celalţi la un loc, bun ca mine aproape că şi eu am dribling supărat. Ordinul meu dat acum conducătorilor planetei şi ai Fifa e următorul:facem imediat în România echipa cu primii 11 cei mai buni jucători de pe glob, cu Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi şi ceilalţi, poate joc şi eu în ea dacă mă vindec, după ce mă antrenez puţin o să arăt ca la 16 ani şi cu muşchi, nu glumesc, începem. Cât costă transferul jucătorilor? De ce vă îngrijoraţi, sunt trilionar nu miliardar, sunt şeful miraculos de basm al planetei. Ne vedem pe stadionul Arena Naţională,cu haltera sub braţ la fotbal, comentează Cătălin Cârnu şi Adrian Soare, Răzvan Apostolescu, cei mai buni crainici români. Eu câştig apoi cu naţionala României şi Campionatul Mondial De Fotbal că dacă nu pot cinstit, o să truchez arbitrajul, să ne acorde 10 penalty pe meci, jur. Fifa mi-a semnat şi asta cu arbitrajul, totul e fair-play în fotbal, că şi Angliei i-am dat gol învăţându-l pe Maradona să dea gol cu mâna, e voie, că englezii le-au furat insulele argentinienilor.

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!