poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1619 .



Tabu pentru XX
eseu [ ]
Cataclismul humanoid?!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Caesar Iulius ]

2006-06-05  |     | 



Ar trebui să fie, dar curiozitatea lor, o constantă pe care o au încă de după ce s-au născut va spori mai mult numărul de cititoare, comparativ cu cel al nostru, al bărbaților.
Cercetările biologice au demonstrat, că femeia se naște cu un mare ,,handicap’’, scoarța cerebrală având un număr de cel puțin 1000 neuroni mai mic decât acela din scoarța cerebrală a bărbatului ;
Sexual, femeile încă de la vârsta de 12 ani (în medie) pot deveni fertile (sunt și excepții, dar foarte rar se întâlnesc) .
Totuși, ele au tendința de a călca peste orgoliul bărbătesc.
Cum ?! Simplu : lipsa acelui număr de celule nervoase le determină să recupereze din handicap.Pentru a explica mai bine fenomenul voi face un scurt istoric evolutiv în acest sens.
Nu cunosc ca durată menținerea echilibrului între cele două sexe, dar un lucru este cert : de regulă în conflictele de orice natură (simple scandaluri, violențe fizice, de orice grad, războaie), bărbatul este principalul protagonist, implicit victime sunt tot ei, întâmplător mai suferă sau chiar moare și câte o Evă.
Deznodământul ? Dramatic, dacă stăm să ne gândim că odată cu diminuarea cromozomului Y, din celula sexuală bărbătească, cromozomul X, câștigă tot mai mult teren.
Consecințe:
Din combinări de X luate câte câte X, rar cu câte un Y, rezultă prea mulți XX, ce nu este decât femeia.
Bărbații fiind mai puțini ( deja statisticile sunt alarmante, raportul dintre sexe fiind în jur de 4 femei la un bărbat) determină diminuarea sensibilă a parității, în așa fel încât, numai proștii ( la bărbați ca mine fac referire) pot cădea victime concurenței feminine.
Dar să studiem problema puțin la rece.
De ce ?
1)se bazează în primul rând pe faptul că ele sunt sexul slab ;
2)sunt sexul frumos ce cum necum trebuie ,,ornat’’ cu diverse atenții ;
3)sexul protejat ( cu prilejul sărbătorilor recunoscute prin lege și nu numai) ele sunt cel mai adesea învoite etc.
Natura a făcut câteva erori în finalizarea anatomo- spirituală a acestei gingașe făpturi, drept pentru care i-aș aplica o amendă usturătoare.
Motivez acest condițional-optativ astfel:
1)a făcut imprudența de a-I oferi femeii posibilitatea de suplini lipsa acelui număr de neuroni, prin dezvoltarea și perfecționarea celorlalți încât ,,a uitat’’ limitele până unde trebuie să ajungă acest fenomen, astfel acea lipsă din ,,inventarul’’ nervos ,,să ambiționeze’’ superdezvoltarea restului ;
2)i-a dat posibilitatea să procreeze de la vârsta de 12 ani ;
3)să inferiorizeze masculul prin etalarea nurilor ( sunt situații când exagerează în această practică);
4)sunt mult mai atente decât bărbații atunci când șofează, dar se pierd foarte ușor în cazul apariției unor situații neprevăzute (apariția unui animal în trafic, neîncadrarea în parametrii de circulație prevăzuți în codul rutier etc.)
5)profesional, ar putea fi mai competente decât barbații, ca manageri fiind uneori de invidiat etc.
Ar fi și excepții ce se abat de la contextul acestei întrebări, un exemplu demn de amintit fiind Margarette Thatcher, ,,Doamna de Fier'' a Marii Britanie, dar ca să-l citez pe Napoleon ,, și ea este femeie !’’

Iulian Nistor –Vaslui, 05.06.2006

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!