poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1596 .



Marul
eseu [ ]
Istorie si arta

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [pssp ]

2008-11-26  |     | 



Mărul

Rătăcit pe o coală de hârtie, cuvântul măr, străbate istorie si artă, iar gândurile dau năvală nebune, fără a lăsa un sens anume să-mi pătrundă spiritul și cu ochii minții să văd, de fapt, un măr. Unul verde-gălbui, unul galben-auriu, unul rosu-crud, unul pictural, lăsând o umbra galeșă pe pânza măiestrită a pictorului visător, care străbate cu visul măreața Istorie a Omenirii.

Mărul…frumos ca o opera de artă, gustos ca o poamă rară, delicat si atractiv precum o tentație… ce fel de tentație a reprezentat mărul pentru Eva si pentru Adam, părinții noștri ancestrali, o poate cântării orice om, care pus în fața unei interdicții se simte învins de dorința de a avea chiar lucrul pe care nu-i permis să-l aibă, să-l facă sau să-l spună.

Și traversând astfel sinapsele neuronilor mei, mărul mă ajută să concluzionez : Adam si Eva aveau aceeași zestre ca și noi – se bucurau de liberul arbitru și suportau consecințele propriilor alegeri, așa cum și noi astăzi, de multe ori, conștientizând că greșim, puțin sau mai mult, suntem în așteptarea consecințelor, care, neîndoielnic, apar, și nu doar de florile mărului.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!