poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 5942 .



Schimbarea incepe cu mine..
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [radumarina ]

2011-04-16  |     | 






Noi oamenii, in general, suntem vesnic nemultumiti. Suntem nemultumiti de oamenii de langa noi, de profesori, de parinti.
Dar oare, cati ne intrebam ? Dar eu, cum sunt eu ? Cum ma vad ceilalti ? Vrem mereu sa-i schimbam pe cei din jurul nostru si nu ne gandim ca poate ar trebui sa ne schimbam si noi.
Ar trebui sa ne schimbam atitudinea cu cei care suntem nemultumiti, sa le atragem atentia, sa ne oprim o clipa si sa le zambim, sa le intindem o mana! Poate ascund in suflet o povara, o tristete, o copilarie nefericita care refuleaza acum printr-o manifestare care ne nemultumeste! Si noi oamenii, de obicei, judecam lucrurile “la rece”, nu ne pasa de problemele celorlalti, insa tinem “sa-i punem la zid”!
Pentru ca eu vreau sa fiu un om drept, mi-am propus ca inainte de a “condamna” pe cineva, sa incerc sa-l descopar, sa-l inteleg, sa-l indrum eventual, pentru ca sunt convins ca voi avea de invatat si eu de la aceste persoane.
Daca imi voi castiga noi prieteni de suflet, daca voi putea sa schimb in bine soarta unui apropiat inseamna ca cel care s-a schimbat intai am fost eu!
Am realizat cata nevoie avem de relatii frumoase, de prieteni, de respect, pe care la randul nostru sa-l daruim celor din jur.
Ca sa-i convingi pe cei din jurul tau sa se schimbe, trebuie sa incepi schimbarea cu tine!
Deci, sa fim mai buni, mai intelepti, mai altruisti...

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!