poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 4098 .



mica sinucidere
personale [ Gânduri ]
Recomandat VP Colecţia: Texte Filozofice

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Vix Est ]

2008-11-17  |     | 



am adunat prea multă ură. simt cum se așează pe mine, ca o pătură groasă. nu am crezut niciodată în sufocare. mi se întâmplă. tot nu cred. respirația e o fandoseală opțională.

a crede este un gest de predare. sunt confuz când încerc. hei, cât l-am mai căutat pe Isus! a fost blând: „poarta mea e dreaptă, tu ești oval”. nu am insistat.

ce de oameni! mi-am zis. oameni-oameni, nu jucărie! aveau și ei colțuri, putea ieși ceva bun din asta. m-am rănit un pic, la început și mai apoi. nu m-am speriat decât la trezirea în dependență.

ceea ce a început ca un turnir a devenit abonament.

recunosc, sunt talentat. mă pot angaja ca paratrăznet în purgatoriu. sunt un magnet pentru focul concentric. induc atâta realitate încât am început să mă plimb cu imaginația de mână, pe stradă lumea ne strigă măscări, mi-e rușine, ea râde. „paștele tău de evadat” zice, copioasă ca prima curvă.

repede mai trebuie să mă separ. dacă anunț că mă sinucid mi-e frică că îmi va fi prea jenă să mă răzgândesc. umblu.

am fugit unde știam că e uscat și aseptic. greșit, am mucegaiul impregnat! de putred, nici de sclav nu mai sunt bun. bacșișurile exagerate certifică intrarea în club. un businessman scriicios e trendy. un pic de greață, la oglindă. servesc rece.

cât m-au bandajat mamele mele! să nu te rănești, să nu... am fost răsfățat. acum am de reinventat în afara proiectului. singurătatea șchiopului de cursă lungă. mi-e frică.

revolta începe cu îndestularea de sine. ce nu știm, e cum ne reinventăm drepți. ca să scăpăm de responsabilitate, să o lăsăm în poala altcuiva. ce să mai cioplesc?

va fi fiind să fie atunci când va fi fost clar totul! am zis. ce bine e să nu înțelegi ce spui. când a venit întruparea posibilei înființări, atunci a fost clar că totul trebuie luat de la capăt. radical.

instrumente, spațiu, asistenți, chiar și public, deși nu era necesar. toate condițiile sunt întrunite. însă cobaiul încă ezită. un electroșoc? sunt străveziu.

e trist că nu cred în reîncarnare. trebuie să mă sinucid live. încă îmi place de mine...

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!