poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 14333 .



Paradisul regăsit
proză [ ]
Stiintifico-fantastica

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [rockyr ]

2006-10-18  |     | 



Pe o planetă îndepărtată nu existau țări, conflicte și războaie.Pe această planetă trăia o rasă de umanoizi împărțită în zone eterogene, în funcție de aptitudini, statut social, calități și defecte :
- în zona roșie trăiau normalii;
- în zona albastră locuiau paranormalii;
- în zona verde existau deștepții;
- în zona galbenă ființau proștii;
- în zona portocalie acționau curajoșii;
- zona violet era populată cu lași;
- zona albă era aceea a bogaților;
- în zona neagră viețuiau săracii.
Lumea paranormalilor era condusă de un președinte telepat.Legile în această lume defineau absurdul și anormalitatea, fiindcă realitatea era vis și visul realitate.
Mințile erau conectate la o Minte Unică paranormală , care crea prin puterea imaginației reliefurile uscatului și abisurile mărilor.
Lumea normalilor era formată din oameni exilați de pe Terra.
Lumea deștepților era alcătuită din paranormalii răzvrătiți împotriva tiraniei Minții Unice și care au denunțat legile absurdului și ale anormalității.
Lumea proștilor cuprindea proscriși ai societății paranormalilor, fiindcă nu au reușit să-și dezvolte capacitățile extrasenzoriale.
Lumea curajoșilor avea ca lege fundamentală : “riscul cu orice preț”.Stigmatul, starea dezonorantă era frica (considerau că moartea nu este neființa, ci teama).
Lumea lașilor considera ca principiu fundamental al vieții “prudența” , iar dușmanul acestei societăți era “riscul” și “hazardul”.
Legea după care se conducea lumea bogaților era aceea : “nimic nu e prea scump”.Bogații trăiau în palate de aur, cu grădini luxuriante și cu eleșteie și izvoare artificiale cu albii de argint, pe care pluteau lotuși din diamante, trandafiri din rubine, orhidee din smaralde și safire, margarete din aur, frezii din topaze și violete din ametiste.
Săracii trăiau în rețele subterane , iar postulatul , regula generală care guverna lumea săracilor era aceea că “viața e bunul cel mai ieftin și cel mai puțin alterabil”, fiindcă o dobândești gratis prin naștere și o pierzi prin moarte.
Un cataclism a ucis Mintea Unică la care erau legați paranormalii și aceștia și-au pierdut aptitudinile, devenind oameni normali.Societatea lor guvernată de absurd și anormalitate s-a desființat și în locul ei s-au pus bazele unei societăți care să funcționeze după legile normalității, având similitudini cu dogmele umanității.
Noua Societate era un organism social omogen, care cuprindea laolaltă deștepți și proști, bogați și săraci, curajoși și lași.
Această planetă a devenit Paradisul visat de oamenii de pe Terra.




.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!