poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1028 .



Vârstele orașului
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Dana Donose ]

2006-05-19  |     | 



Azi-aerul este cenușiu, pași-mi alunecă ușor pe caldarâm. Cladirile sunt cuburi uriașe, iar vitrinele par inghițite de monotonie. Pasari negre zboară în cercuri păzind, parcă, timpul și oamenii.
Ieri-asfaltul moale ca un aluat păstra urme de pași. Cinematograful din colț dormea liniștit sub un soare prăfuit. Eram doar câțiva copii spectatori. Înăuntrul aerul era greu, scaunele soioase. Þineam în mână jumătate din biletul rupt la intrare. De emoție palmele îmi erau transpirate. Þin minte filmul, o comedie franțuzeasca. Zilele curgeau.
Aveam un loc secret unde știam că se adunau libelulele. Le urmăream timp îndelungat cum făceau piruete, apoi se așezau pe câte o creangă, să se odihnească. Aveau aripi din paiete. O perfecțiune. Acesta este un diapozitiv pe care îl proiectez in minte atunci când îmi este dor de copilărie.
Acum spațiul secret a dispărut. O bucată greoaie și diformă de beton plină cu lăzi goale l-a luat locul. Proprietarul scuipă pe jos cu indiferență.
Eu cred ca există un oraș alcătuit din amintiri. Fiecare are un loc ascuns pe care îl vede altfel decât in realitate. Acesta este orașul care nu moare niciodată. De ce? Pentru că eu am povestit copilului meu despre locul ascuns. Nu uita să povestești și tu.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!