poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2766 .



Interviul care nu va avea loc niciodată
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [war4peace ]

2005-11-21  |     | 



„-Poftiți, vă rog, luați loc! Bine ați venit! Mă numesc... . Îmi pare bine să vă cunosc. Am citit cu interes CV-ul dumneavoastră, este deosebit de interesant; se pare că profilul dumneavoastră se potrivește cu postul pentru care ați aplicat. Văd aici că nu aveți experiențe anterioare într-un post similar... Ah, dar nu este nici o problemă, compania noastră pune accent pe calitățile aplicantului, experiența nu este un factor decisiv; la urma urmei, se pune în general prea mult accent pe experiență în detrimentul adevăratelor capacități importante, iar noi nu facem așa.
...Proiectele dumneavoastră personale vă demonstrează abilitățile în acest domeniu. Îmi puteți povesti, pe scurt, despre cel menționat aici? ...Interesant... Să înțeleg că nu a fost viabil... Oh, nu vă îngrijorați, sunt multe proiecte care se dovedesc dificil, chiar imposibil de implementat, totuși faptul că ați avut curajul de a ridica această problemă specifică și de a încerca să o rezolvați este suficient pentru a câștiga credit în ochii unui angajator. Spuneți că ceilalți v-au refuzat din acest motiv? Nu, nu le contest hotărârea, dar noi gândim altfel aici.
...De aici rezultă că nu cunoașteți materialele cu care lucrăm. Nu e important, de fapt ceea ce contează este capacitatea dumneavoastră de a învăța și de a vă integra rapid în colectivul nostru, de a omogeniza echipa; cunoștințele specifice se aprofundează în timp, însă calitățile personale, native sau dobândite, sunt mult mai prețioase. Noi avem nevoie de oameni capabili și cu personalitate puternică, nu de obediență și executanți, indiferent cât de buni ar fi în ceea ce fac.
...Da, salarizarea nu este generos dimensionată în primele câteva luni, însă politica noastră încurajează o renegociere a salariului după finalizarea perioadei de probă; aceasta se va face în funcție de factori atent calculați, care includ performanțele personale, de grup, inventivitatea, finalizarea proiectelor la timp (și vă asigur că termenii-limită sunt generos calculați), pe scurt: orice acțiune pe care o întreprindeți, bună sau rea, va fi pusă în balanță. Sunt sigur că vă veți putea descurca foarte bine. Personal, vă recomand să vă asumați responsabilitatea ori de câte ori participați la proiecte ce ies din sfera dumneavoastră de preocupări, astfel încât compania să știe cui îi datorează creșterea sa economică. Desigur că salariul va fi proporțional cu volumul și calitatea muncii dumneavoastră; ca sfat adițional, vă încurajez să ne comunicați de fiecare dată când considerați că munca dumneavoastră a fost subevaluată; vă stăm la dispoziție pentru discuții pe marginea fiecărui amănunt. De ce? Fiindcă suntem conștienți de faptul că activitatea dumneavoastră poate trece uneori neobservată. La urma urmei, nimeni altcineva nu poate să evalueze corect ceea ce face în afară de propria persoană.
Nu trebuie să vă temeți de greșeli; sperăm că vom fi, ca și până acum, capabili să înțelegem cauza unei erori atâta timp cât este corect motivată. Doar astfel vom putea să le evităm repetarea, în viitor. Iar dacă aveți nevoie de materiale, aparatură, în general de orice vă poate ajuta în creșterea eficienței, vă rugăm să ne comunicați. Dorim întotdeauna să vă oferim cele mai bune condiții de lucru!
Vă mulțumim că ne-ați ales pe noi și sperăm să vă asigurăm un mediu propice pentru buna desfășurare a activității dumneavoastră în cadrul acestei companii.”
(...)
-Iar visezi, bă? 10% din salariu îți tai pe luna asta, ’rar mama ei a dracu’ de treabă!

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!