poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1861 .



Bunul Dumnezeu
proză [ ]
Din învățăturile Mamei divine

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Artangel ]

2017-11-30  |     | 



Bunul Dumnezeu, indiferent cum este numit în diferite religii, este aceeași divinitate. Divinitatea are trei aspecte inseparabile, precum razele soarelui nu pote fi separate de acest astru, care este chintesența acestei noțiuni, Aceste aspecte sunt: Dumnezeu Tatăl, care privește lucrurile ca un martor detașat, Dumnezeu Fiul, Iisus Christos care ne-a învățat să fim umili și să iertăm, și Mama Divină, Adi Shakti sau Sfântul Duh, puterea de acțiune a lui Dumnezeu. Cu aspectul de Mamă divină suntem familiarizați, o cunoaștem atât de bine pe Fecioara Maria și minunile sale. Mintea umană este prea mică pentru a percepe complexitatea Bunului Dumnezeu și perfecțiunea Creației Sale.
Bunul Dumnezeu este prezent în fiecare celulă, părticică din Univers. Corpul uman, care este templul Lui, trebuie păstrat curat, ferit de boli, spre a fi canalul Lui de acțiune. Nerespectând cele zece porunci, ne îndepărtăm de Divinitate. El nu cunoaște banii, faima, culoarea pielii, religia de care aparține fiecare, casta din care face parte, funcția deținută, hainele purtate etc. Toți suntem egali în fața lui Dumnezeu. Venim pe lume cu pumnii strânși și plecăm cu mâinile goale, întinse!.
Aspectul distructiv al Bunului Dumnezeu se manifestă atunci când greșim, facem lucruri contrare voinței divine. În acest caz suntem atenționați prin diferite calamități, cutremure etc.
Toate acțiunile noastre pozitive atrag efecte pozitive. Vorbele frumoase își au efectul lor! Vorbele urâte spuse de o persoană furioasă, au un efect negativ inclusiv asupra acelei personae, care de fapt are probleme de sănătate cu ficatul. Ficatul supraîncălzit de activitatea excesivă, chimicale întroduse prin alimente în corpul uman, alcool, transmite căldura inimii.
Rugăciunea are un efect pozitiv incontestabil. Iisus Christos ne-a învățat cum să ne rugăm din inimă, rugăciunea “Tatăl nostru”. Când am ajuns într-un stadiu spiritual superior de a fi capabili să ne oprim gândurile, corpul nostru se va relaxa. Iertarea este o forță pozitivă extrem de puternică în Univers. Dacă nu iertăm, în primul rând ne facem rău propriei persoane. Trebuie să fim cât mai umili. Așa ne-a învățat și Iisus Chistos. Omul plin de sine, îngâmfat se îndepărtează de Bunul Dumnezeu.
Dumnezeu Tatăl stă și își privește Creația făcută prin forța lui de acțiune, adică Adi Shakti sau Mama Divină. Ne iubește la fel pe toți și este foarte bucuros când îi facem pe plac. Dacă comitem o greșeală prea mare, devine furios și se pune în funcțiune puterea Lui distrugătoare. El ne dă liberul albitru. Putem alege calea spre Rai sau spre iad. Iadul e foarte aglomerat, imediat nu mai sunt locuri! Iadul ni-l facem noi, prin propriile noastre acțiuni negative. Ajungând acolo ne purificăm. Să nu uităm că de multe ori drumul spre iad este pavat cu intenții bune. Este foarte ușor să aluneci!
Copiii dispun de o inocență, o puritate și o înțelepciune deosebită. De aceea a zis Iisus Christos ”Lăsați copiii să vină la mine!” Pentru a deveni mai pur trebuie să duci o luptă constantă cu propria ta persoană. Trebuie să descoperi scânteia divină ascunsă în corpu uman, care este de fapt reflexia Sfântului Duh, spre a fi activată și să trăiești după principiile legilor divine.
Ceea ce este interesant, este faptul că orice gând negativ, orice acțiune negativă sau pozitivă se înmagazinează în noi prin intermediul acestui Duh sfânt, care se comportă ca o mamă, care știe totul despre noi.
Pentru a schimba lumea în bine, avem nevoie doar de acțiuni pozitive, altfel forțele distrugătoare ale universului se pun în acțiune. Să nu uităm un lucru foarte important: ființa umană care îl asuprește pe celălalt om, la reîncarnarea spiritului său, care va suferi, va fi cel asuprit. . Este atât de simplu, dar cu mintea umană, este foarte greu să-l înțelegem pe Dumnezeu.
Din capacitatea creierului folosim doar o mică parte. Din păcate acestă mică este folosită să distrugem, să creem bombe, nu să ne apropiem către Divinitate. Dumnezeu abia așteaptă să-I respectăm legile, ca binecuvântările să curgă șuvoi asupra noastră. Dacă toți am face numai lucruri pozitive, ne-am iubi aproapele ca pe noi înșine, ar ploua și cu petalele binecuvântărilor Bunului Dumnezeu! Suntem doar niște excursioniști pe acest Pământ. Conform învățăturilor mentorului meu spiritual Shri Mataji Nirmala Devi, Spiritul nostru înainte de a se reîncarna își alege părinții. Atunci de ce trebuie să ne luptăm, să fim agresivi unii cu alții? De ce trebuie să facem deosebiri între oameni, cînd suntem copiii aceluiași Dumnezeu, care ne iubește la fel pe toți? De ce ne îndepărtăm de Divinitate, conduși de inteligența creierului, fără a “gândi” și cu inima, care emite unde mult mai puternice decât creierul. Gânduri care sunt constituite din eter. Spriritul se regăsește în inima noastră, aici îl găsim pe Bunul Dumnezeu, dar și deasupra capului, unde se află Mama divină, forța Lui de acțiune. Este nemuritor. Noi, ființele umane, trebuie să devenim Spiritul. Aceasta este menirea noastră pe acest Pământ! Trebuie să trăim în concordanță cu legile divine. Cine fură nu are nici cea mai mică legătură spiritual cu Divinitatea. Nu există o forță superioară în Univers Bunului Dumnezeu. Trebuie să devenim canalul Lui de acțiune! Prin grația Mamei divine, prin ceea ce ne-a învățat Iisus Christos Fiul lui Dumnezeu, vom experimenta o epocă spirituală superioară, pentru că întotdeauna binele va învinge răul!
Artangel


.  | index








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!