poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 948 .



aseară am băut o bere cu moartea
proză [ Ştiinţifico-Fantastică ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [roxxxybel ]

2010-03-03  |     | 




Cum ar fi să bei o bere cu moartea?

Uite așa. Tu să stai la bar cumințel, să te gîndești la ale tale, la toate nebuniile ăi problemele inexistente pe care ți-le creezi ca un om normal care încearcă să ducă o viață normală, și ea să vină la tine să te bată pe spate, să ridice sticla de bere și să-ți zică: “Când dai noroc tre’ să te uiți în ochii mei! Noroc!” Și să se așeze lângă tine la bar, să mai tragă o dușcă, să îți ceară o țigară și să-ți spună pe un ton serios: “Astea or să te omoare. Dă-mi și un foc.”

N-ar fi fain?

Mie mi-se pare fain. Aș sta să o urmăresc, să o admir sau să o invidiez, sau să mă gândesc că sunt atât de idiot și stau lângă MOARTE și nu o rog să mă ocolească. Da, ar fi fain. Și ar fi și mai fain ca ea să nu fie așa ca-n povești, cu haină lungă și neagră și cu coasă. Fain ar fi să fie îmbrăcată absolut normal, să nu reușești să o deosebești de cei din jur. Și să o vezi cum se apucă să-i studieze pe toți, iar după a cincea bere să îți spună cam cum o să îi ducă pe fiecare. Iar la a zecea bere să se pună pe bocit că are mult prea multă treabă, pentru că noi ne-am înmulțit ca idioții și am populat pământul de l-am adus în moarte clinică. Iar ea regretă enorm vremurile în care lenevea pe malul unui râu sau mai lua pe cineva așa pentru că se plictisea și nu avea treabă.

Și să înceapă să ceară shot-uri, pentru că vrea să se îmbete și să uite de tot și toate, pentru că până la urmă ea, moartea, e în criză de timp. Și în seara asta vrea să se facă muci să plece în patru labe din club și să doarmă pe un preș al unui nenorocit care o să moară când ea se va trezi din beție.

Fain. Și ar mai fi fain, ca la un moment dat, beată moartă, duhnind a alcool ăi a tutun să înceapă să se dea la tine și să îți facă avansuri sexuale. Și tu să te chinui să o refuzi frumos, ca nu care cumva să se supere și să te ia acum. Normal că nu îi accepți avansurile, că doar nu ești un idiot care vrea să se culce cu moartea. Să fim serioși, o bere, o beție cruntă, mai înțelegem, dar să ajungi cu ea acasă și să faci sex sălbatic și dimineața să te trezești mahmur, să te uiți la ea stupid și să o întrebi: “Tu cine ești fă?”

Moartea.


.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!