poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1301 .



Scriitor made în China
proză [ ]
Primul contact

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [4ceps ]

2009-09-05  |     | 



„Primul contact”

Trebuia să-mi scot buletinul, pentru că împlineam "venerabila" vârstă de paisprezece ani și cu această ocazie le cerusem alor mei o sumă bunicică pentru "poze, documente și alte chestii".
Tăticul meu mi-a aruncat un zâmbet de genul "făceam și eu de-astea la vârsta ta", dar nu mi-a zis nimic, mi-a dat banii. Am plecat spre Poliție cu un prieten de-al meu, era un lucru prea important și aveam nevoie de cineva să mă susțină. Când ne-am întors, am agățat câteva beri și ne-am oprit la un vecin, un puști de vârsta noastră, să "vedem un film". Era printre puținii care dețineau un dvd-player și din această cauză era mai mereu cu nasul pe sus, dar îl înțelegeam, căci și noi în locul lui, am fi făcut la fel.
De la intrare, ne-a atenționat:
- Dacă cumva apar ai mei, știți procedura: toată lumea pe balcon și țup!
Știam, căci n-ar fi fost pentru prima oară.
După trei filme și cinci beri, am auzit soneria și pe cineva încercând ușa. Împreună cu Dan, amicul cu care fusesem la Poliție, ne-am înhățat încălțările, am ieșit pe balcon și am sărit. De la etajul unu, nu e distanță prea mare, așa că nu ne făceam griji, numai că era gata-gata să aterizăm în capul altor "pretenari" care se îndreptau voioși spre o petrecere și să-i storcoșim. După scuzele de rigoare, am mai luat câteva beri și am plecat cu ei.
La petrecere, gălăgie multă, muzică de duduiau pereții și fete machiate ca în revistele de modă, care nu s-ar fi uitat la noi nici dacă ne-ar fi călcat pe picioare, așa că ne-am retras în bucătărie și am continuat cu ce începusem, adică cu băutura.
Îmi amintesc că aveam aceeași discuție anostă, ca atunci când nu ne ieșeau „cărțile”, nereușind să agățăm nimic, cum că „Lasă mă, că în seara asta stăm și bem și ne distrăm, că ce nevoie avem noi de femei ca să…”, bla-bla, când muzica s-a oprit și s-a auzit sunetul inconfundabil al soneriei.
Mă întindeam după o țigară, când amicul meu s-a ridicat clătinându-se ca naiba și adoptând o mimă serioasă, a urlat: „Fugi, bă!" și a dispărut în direcția balconului.
Berea își făcuse de mult efectul, așa că, pentru câteva clipe, creierul nu a reacționat, iar când a
făcut-o era prea târziu.
Luând covorul în picioare, am ieșit după el, dar balconul era gol.
- Daniel! am strigat disperat, dar degeaba.
M-am îndreptat spre geamurile larg deschise și am privit în jos. Daniel zăcea pe spate în iarbă, cu un picior prins sub el. Rupt. Probabil asta se întâmplă când încurci etajul unu cu etajul doi...
- Nu trebuia să sară! am meditat gânditor. A făcut-o oare din reflex sau din cauza băuturii?...
Am ajuns la spital în stare de șoc și unul și altul.
- Cum s-a întâmplat? m-a întrebat o asistentă și în zăpăceala mea, am luat-o de la început:
- Ne uitam la niște filme la dvd și...
- Gata, am înțeles! m-a întrerupt ea și s-a dus după medic.
Ce înțelesese, nu știu, dar amicul meu a realizat ce pățise, de abia a doua zi când începuse să-i mai treacă efectul alcoolului.
Când am văzut-o pe maică-sa apărând în ușa salonului, am înghețat amândoi, dar din motive total diferite: eu că eram îndrăgostit până peste cap de ea, căci era o femeie foarte frumoasă și el stresat ca maică-sa care era mai „libertină”, să nu ne facă „alcooliști și boschetari".
În schimb, frumoasa doamnă, ne-a zis doar atât:
- Auziți, dacă vă mai prind că vă uitați la filme la dvd, vă ia mama dracului!
Ne-am uitat unul la celălalt și am izbucnit în râs.
A fost prima ciufuleală primită de la o femeie care nu era mama. Primul meu contact cu acea parte a sexului opus pe care o visam noaptea în ipostaze de genul acelora care te fac să roșești instantaneu. Culmea, după acest contact, am rămas cu vânătăi și cam atât.
A doua oară, s-a întâmplat în pat, în circumstanțe diferite, dar asta e o altă poveste...

.  | index








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!