poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 630 .



Aderarea la comunitate ...
poezie [ ]
Suntem UE isti ?

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Dorsu ]

2007-01-25  |     | 



30 Decembrie 2006 speranțe, vise, dorințe … teamă că totul se poate nărui în ultimul moment, discuții, monologuri aruncate la „ușa cortului” de politicienii noștri cei cinstiți și incoruptibili.
23.45 materializarea ideii populist-cosmopolite ieșirea pe stradă, în centru, împreună să sărbătorim Așteptarea cu spumantul în mână (champagne bem doar la franțuji) 10, 9 ..3,2,1 a trecut 2006 a trecut temerea, nu a căzut cerul, am aderaaaaaat la U:E. Eu-l sinelui fiecărui participant , satisfăcut de stimulii aderării și ai .,.. spumantului cerea deja manifestările statusului/rolului de „european”. Păcat că nu și id-ul. Sticlele văduvite de licoarea divină tronau pe caldarâm însoțite de ambalajele multicolore ale pișcoturilor și „uscățelelor”, trăgându-se mai la parte de impulsivele resturi - încă fumegânde - ale petardelor și pocnitorilor ilegal achiziționate !
Cu gesturi lascive, siderați de noneuropenismul propiilor gunoaie aruncate aiurea, participanți se retrăgeau treptat în aceleași grupări și adunări în care au venit încrezători.

1 ianuarie... undeva în jurul prânzului ... știri, nu s-a întâmplat nimic deosebit chiar am intrat în Europa !

3÷5. Ianuarie - articolul nr. 13 din Legea cultelor, motiv de disputa la CEDO o parte importantă a organizațiilor nonguvernamentale românești și internaționale consideră cș legea cultelor încalcă dreptul la exprimare al individului si vor ataca actul normativ la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO).
Asociația „Solidaritatea pentru Libertatea de Conștiința” a anunțat că va începe demersuri și în instanțele românești și în cele europene
Articolul 13, care interzice orice forme, mijloace, acte sau acțiuni de defăimare și învrăjbire religioasă și ofensă publică adusă simbolurilor religioase, reprezintă mărul discordiei între legiuitori și asociațiile religioase.
Aplicarea stricta a acestei prevederi poate aduce atingere libertății de exprimare, actele artistice putând fi asimilate defăimării și ofensei, iar, de exemplu, cărți precum "Codul lui Da Vinci" sau piesa "Evangheliștii" ar putea fi interzise.


6÷8.ianuarie vama Giurgiu, blocată de șoferi de TIR-uri nemulțumiți!

11 ianuarie < Taxa-surpriza pe prima înmatriculare. Potrivit art. 214 din Codul fiscal, Guvernul a introdus o taxa speciala datorata de către persoanele fizice si juridice o data cu prima înmatriculare a autovehiculelor, începând cu 1 ianuarie 2007. Introducerea noii taxe, realizata prin Legea nr. 343/2006, adoptată în luna august a anului trecut, coincide cu eliminarea accizelor aplicate asupra autovehiculelor până la 31 decembrie 2006, al căror nivel era de până la 11% pentru autovehiculele noi.

Încălcarea Tratatului UE
Executivul european a început în urmă cu doua zile, prin intermediul Direcției de control pentru aplicarea legislației europene, o investigație internă privind legalitatea introducerii de către România a taxei de prima înmatriculare auto și ar putea deschide în luna martie procedura pentru încălcarea Tratatului UE dacă legislația internă nu va fi modificata. Comisia Europeana a decis sa acorde un răgaz până în luna martie, având în vedere că România de-abia a devenit membru al UE.

Așa este în Europa ? Nu în acest tip de comunitate am vrut să ajung și am plecat ...

Vama din ... (R) – sunt în vizită, nu vreau să lucrez în țara dumneavoastră, .... (V) – Actele vă rog (R) – Poftiți, Cartea de Identitate, (V) – Pașaportul, (R) – De ce, știu că se poate intra în țara dumneavoastră doar cu „buletinul” – la noi se fac si credite pentru rate așa ... (V) – Asta știți în țara dumneavoastră ... pașaportul, (R) – Poftiți, ... (V) – Bine ați venit în țara ... (R) – Mulțumesc (În gând) Grijania ... tot români suntem ....?!



.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!