poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2026 .



motive pentru a (nu) deveni bucureștean
poezie [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [koga ion ]

2011-09-29  |     | 



1. trei la stânga trei la dreapta. oricare dintre ele permanent în lucru. apă gaze canal. apoi reasfaltarea. periferia nu o descriu dintr-un dublu motiv: pe de o parte scopul meu nu este să vă produc silă; pe de altă parte intenția mea cu acest text nu este să fie o monografie. mai degrabă o poezie care nu poate să cânte. sau proză care nu se dezice de lirism. pentru că orice ți s-ar întâmpla ulterior în viață privirea aceea o singură dată o ai. mai ales dacă sosești în amurg. dimensiunea astrală a gării. a bulevardelor. vacarmul. pestrițul. pestilențialul. agresivitatea (hamalilor boschetarilor taximetriștilor șoferilor controlorilor ospătarilor maidanezilor curvelor șmecherașilor polițiștilor). indiferența (trecătorilor vânzătorilor funcționarilor polițiștilor medicilor. doamne ferește de mai rău). batjocura (întregului univers. și a polițiștilor).

2. dezvoltarea plenară a simțurilor (până la nesimțire). inteligenței (doar proștii repetă greșeli). memoriei (mai ales memoria numerelor. majoritatea de telefon). a diferitelor abilități (merită încercat). simț de orientare (nu ajungi niciodată unde pleci). expert în revista presei (mai ales în pagini de publicitate). un excelent ghid (în materie de stații și mijloace de transport). dezvoltarea abilităților de comunicare (cu proprietarii). dezvoltarea instinctului de conservare (cu foștii proprietari). îmbunătățirea nivelului de exprimare în limbi străine (principal româna). acasă erai un fel de prostul satului. când ești prostul orașului e altceva. același lucru doar că nimănui nu-i pasă. cel puțin cât timp nu ai bani. nu te flata. când ai nu de tine le pasă.

3. în ordinea aceasta: chirie-întreținere-lumină-telefon-internet. fără ele nu exiști. rupt în cur poți umbla (stai cu fața la interlocutor). crema de pantofi e un lux (cel mai bun luciu se dă cu pantalonii). dacă dormi îmbrăcat și nu te miști nu ai nevoie de fier de călcat. parfumul este inutil (după o oră în tramvai sau troleu câștigă transpirația). cel mai bine e să-ți lași plete și să umbli cu gulerul cămășii peste reverul hainei. o eșarfă găsești la gunoi. trei citate și două poezii (nu începi niciodată la fel). educații vor spune despre tine că ești excentric. needucații te vor găsi interesant. toți vor spune că ești boem dar că nu ai avut noroc în viață. împrumuți de la 1 și îi dai o bere lui 2. el le dă pe celelalte. apoi împrumuți de la 2 și îi returnezi banii lui 1. se va spune despre tine că ești de încredere. odraslele de bani gata (diforme fizic sau moral) găsesc astfel de calități irezistibile. în felul acesta nu pierzi nimic.

dacă ai ajuns până aici ș te trezești singur pe inocent l-au prins fără bilet
ce urmează e încă și mai rău dar pentru un bucureștean nu mai contează

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!