poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 456 .



impresii de examen
personale [ Gânduri ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [bosnia ]

2007-03-24  |     | 



Abia acum simt pace. Sunt asa de calma, de parca mi s-a culcat creierul, m-am prostit de-a dreptul.
Da’ hai s-o luam cu inceputul. Azi am avut examen pentru permisul de sofer. ( tipând: ) NORMAL CA L-AM PICAT ! Culmea e că stiu si ce am gresit...
Stai, că nu asta era inceputul. Reiau:
M-am sculat pe la ora 4:30 din pat (ca treaza eram de vreo 24 de ore), am baut o cafea, am fumat o cultura de tutun si pe la 6 am plecat la lupta.
As vrea sa spun ca era o zi frumoasă de primavara cu ciripele în copacii infloriti...lulu !!! De unde dracu’, ca ploua cu simt de raspundere !
Am ferit o balta, două, trei, da’ pe-a patra am luat-o, ca nu era nici pod peste ea ! Inceputu’-i greu: dupa cateva de-astea am inceput sa ma obisnuiesc cu inundatia din pingele.
Dupa vreo jumatate de ora de hei-rup din asta am ajuns in statia de masina cu o spită de la umbrela rupta. Acolo n-am putut sa urc în primele două masini pentru ca se omora lumea sa ajunga la munca si n-aveam geaca aia groasă pe mine sa ma strecor fara sa fiu strivita.
Mi-am spus ca e vreme si am urcat in a treia masina.
Normal ca nu stiam unde trebuie sa ajung si-am coborat cu o statie mai devreme, dar am avut noroc: prin zona aia nu erau bălti pe mijlocul strazii. Am inceput sa cant ca sa-mi tin de urat.
M-am prins ca am ajuns unde trebuie – na ! ca s-a mai rupt o spita de umbrela ! – cand am vazut o adunatura de 25-30 de insi crispati, de parca furasera bomboane si se fereau să nu fie prinsi. Astia erau colegii mei. M-am bagat în gramada si m-am adaptat rapid: am scos ochii din orbite si-am inceput sa ma batai de pe un picior pe altul, dar mi-a trecut repede cand au inceput sa-mi pleoscaie ciorapii in pantofi. Si se-auzea, fir-ar să fie !
O gagica pe holsuruburi de 6 si-a aprins o tigare si mi-am adus aminte că n-am mai practicat sportul asta de mult, deci am aprins si eu una.
Nenea paznicu’ ne-a văzut si-a adus repede o caldare cu un sfert de apă jegoasa in ea si-a pus-o intre noi doua pe post de scrumiera.Ma cam umfla rasul, dar lumea era serioasa, deci m-am abtinut.
In curând s-a strans o ceată intreaga in jurul galetii. M-am simtit aiurea si a doua tigare m-am dus s-o fumez mai incolo.
Nenea paznicu’ iar a fost pe faza si-a parcat langă mine o a doua galeata. De data asta m-am ras romaneste.
Noroc ca s-au hotarat curcanii sa ne strige, ca ma hotarasem sa-l alerg pe paznic toata curtea cu galeți. Am intrat in sala pe comisii si pozitii. Ni s-a explicat ce si cum si ni s-au pus chestionarele in fața.
Nici macar nu-mi parea rau ca pun raspunsurile logic, nu la nivel de politie. Am facut 20 de intrebari in vreo 10-12 minute si restul timpului, pana la 30 de minute, m-am coit pe langă celelalte 6. Si tot invers le-am pus ! Sa nu spun ca nu stiu nici acum daca poti sa circuli cu certificatul de inmatriculare deteriorat.
Pe doi insi i-a dat afara din sala cu 0 puncte pentru că susoteau intre ei. Maaaama !!! ce geloasa am fost ca au scapat asa ieftin !
Mi se parea asa ciudat ca trece timpul si eu inca nu ma hotarasc... mi se parea ca sunt asa de proasta ! ...
Mah, in orice caz, trebuia sa o busesc. Si-asa, daca luam sala si dadeam traseul habar n-aveam de unde sa dau drumul la stergatoarele masinii !
M-am ras iar cand am iesit afara si un pusti in spatele meu a strigat cu ochii dati pe spate si bratele larg deschise in aer: “Glorie Domnului !!! 23 de puncte !”
Asa.... mai bine cu metroul ! Dar nu la ora 10 cand l-am luat eu, ca era aproape gol si era un frig!!!...
Si cum spuneam am fost calma si m-am dus la munca de parca veneam de la o plimbare placuta. Pe ditai vijelia de ploaie cu rafale de vant , eu ma aparam cu juma’ de umbrela si-o mana de spite. Si-am mers asa... voiniceste, prin noroi și rauri, de-am ajuns la munca uda si-n....
... s-avem pardon !
Impresii ?!? Doamne, ce-a plouat !

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!