poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1718 .



Eseu de noapte VII
personale [ Gânduri ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Ari ]

2007-01-07  |     | 



Nu răspund în fața nimănui pentru nimic din ceea ce fac sau gândesc. La urma urmei, a face ceva sau pur și simplu a te gândi la a face ceva nu sunt noțiuni chiar atât de diferite.
Stau goală în fața propriei conștiințe și față de ea nu mai contează dacă am dus la bun sfârșit un gând sau dacă doar l-am lăsat în stadiul de idee.
Conștiința îmi produce stări dintre cele mai neașteptate, este supratața care reflectă asupra propriei existențe imaginea a ceea ce sunt cu adevărat, în profunzimile cele mai ascunse despre care poate nici nu gândeam că ar putea să mi le descopere cineva.
Nici o judecată de pe lumea asta nu poate să fie mai dureroasă decât cea a propriului Eu interior, decât cea a oglinzii în care, oricât aș încerca să mă acopăr, apar în toată goliciunea spiritului meu.
Mai mult decât atât, încercarea de a mă acoperi nu ar face decât să îmi atragă atenția că ceva, acolo, înăuntru, în adâncurile ființei mele nu este tocmai în regulă.
Alteori, dimpotrivă, îmi îndrept spatele, stau semeață, privesc de jos în sus cu admirație fiecare curbură a spiritului și atunci...da...știu...sunt mândră, mă iubesc pentru ceea ce sunt, pentru cine sunt, pentru ce am lăsat în urma mea ca dovadă a faptului că nu exist întâmplător.
Sunt fericită că mă pot privi din toate unghiurile în oglinda conștiinței mele.
Sunt fericită că am puterea de a mă simți în toate stările transmise de consecințele existenței mele.
Sunt fericită că sunt în stare să-mi deschid ochii și să cuprind cu ei imaginea propriului Eu cu tot ceea ce înseamnă acesta cu adevărat.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!