poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 5809 .



Tudor Gheorghe un servitor
personale [ ]
de poezie si folclor

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [nea fane ]

2006-05-31  |     | 



Acum 21 de ani (1985) eram electrician la I.E. Braila. Eu aveam 22 de ani iar nea Vasile Mocanu se apropia de 40. Eu cantam într-o trupă rock el cânta romanțe și repara ceasuri. Amândoi făceam pomenitele activități în timpul liber.Într-o zi mă întreabă dacă-mi place Tudor Gheorghe. I-am zis să mă scutească de “muici, Jii sau alte pâini cât de rele. ”Da'’ tu ai ascultat și altceva cântat de el?” Nu, am zis. A doua zi s-a prezentat cu 3-4 viniluri. Asa am descoperit eu poezia romanească. Ce n-a facut școala și mass-media de atunci în atâția ani au reușit câteva cântece în doar câteva ore.
Săptamâna asta la Sala Palatului Tudor Gheorghe cântă în fiecare seară. În fiecare seară alte cantece . Am participat la primele trei seri și a fost minunat. Aseară la petrecerea cu taraf am auzit două cântece populare pe care nu le știam și mi s-au părut deosebit de frumoase.
Tudor Gheorghe n-are videoclipuri nu prea este difuzat. Cunosc artiști sau artiste din Romania care sunt de ani de zile pe mai toate canalele media. Nu-mi aduc aminte sa fi încercat vreo Sala a Palatului in ultimii 3-4 ani cel puțin.
Mă întreb ce diferențe sunt între mass-media predecembristă și cea de acum. Berdiaev spunea ca între materialismul socialist și cel capitalist diferențele sunt de formă. Făcea într-una din cărți o descriere a omului nou. Asemanărea dintre foștii securiști sau activiști de partid și actualii lucrători din mass-media de la diverse firme era, este absolut transparentă. Mi-ar fi plăcut să-l citez din păcate acum sunt în București și n-am cartea scrisă de Berdiaev în interbelic.
Au fost trei seri în care spectacolele au durat în jurul a două ore. N-a avut în față măcar o hârtiuță care să-i aducă aminte versurile cântecelor sau poeziilor pe care le-a interpretat.
Poezia și folclorul româneasc au avut și au în Tudor Gheorghe pe unul din cei mai mari servitori.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!