poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1428 .



Festivalul Internațional de literatură ”Tudor Arghezi ” 2016
personale [ ]
concurs

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Silvero ]

2016-05-05  |     | 



Festivalul internațional de literatură “Tudor Arghezi” 2016
Consiliul Județean Gorj
Centrul Județean pentru Conservarea și Promovrea Culturii Tradiționale Gorj
în parteneriat cu
Biblioteca județeană “Christian Tell” Gorj
Cnsiliul local și Primăria Târgu-Cărbunești
Anasamblul Artistic Profesionist “Doina Gorjului”
Societatea Culturală Balkania Contemporană Atena (Grecia)
Asociația Culturală Carmina Balcanica
Liga Culturală “Fiii Gorjului” Bucuresti
În colaborare cu
Uniunea Scriitorilor din România

Festivalul internațional de literatură “Tudor Arghezi”
Ediția a XXXVI-a, 19 mai – 22 mai 2016
Ajuns la cea de-a 35-a ediție, festivalul omagiază pe cel care rămâne unul dintre cei mai mari scriitori ce i-a dat literatura română de-a lungul timpului și își propune să contribuie la stimularea pe criterii valorice a scrisului românesc contemporan, inclusiv pentru cunoașterea și promovarea operei argheziene, în țară și peste hotare. Festivalul se adresează creatorilor de literatură și exegeților în arghezologie din țară, precum și vorbitorilor de limbă română din comunitățile de peste granițe, cu preocupări în domeniu. Organizator: Consiliul Județean Gorj prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Institutul Cultural Român. Parteneri: U.S.R., Primăria Tg-Cărbunești, Biblioteca Jud. Gorj, Ans. Art. Doina Gorjului, Liga culturală Fiii Gorjului București, Teatrul Elvira Godeanu, Universitatea „C-tin Brâncuși” Tg-Jiu, alte instituții de cultură, ligi, fundații, societăți culturale, posturi de radio, cotidiane și edituri din Gorj. Programul festivalului se desfășoară în perioada 19 mai -22 mai a.c., la Târgu-Jiu și Târgu-Cărbunești, localitatea de obârșie a scriitorului.
Secțiuni și premii
I. Premiul Național de Literatură “Tudoe Arghezi” pentru Opera Omnia, atribuit pe criterii valorice unor scriitori români contemporani. Premiile, două, în sumă de 2000 lei, vor fi acordate de Uniunea Scriitorilor din România, iar Consiliul Local și Primăria Tg-Cărbunești va atribui laureatului titlul de Cetățean de Onoare al orașului.
II. Premiul Tudor Arghezi, pentru Opera Omnia atribuit unor scriitori contemporani de prestigiu internațional. Premiile, două, în sumă de 2000 lei fiecare, vor fi acordate de Consiliul Județean Gorj prin CJCPCT Gorj și vor fi însoțite de titlul de “ Cetățean de Onoare ” al orașului Tg. Cărbunești.
III. Premiul pentru ”Opera Prima (volum de debut în poezie), în valoare de 1000 lei, acordat de CJCPCT Gorj. În vederea atribuirii acestui premiu, se vor cere propuneri de nominalizare unor edituri de prestigiu cu preocupări constante în promovarea pe criterii valorice a volumelor de debut tipărite în perioada mai 2014 - mai 2015.
IV. Secțiunea “Cuvinte potrivite”, pentru volum de poezie în manuscris, deschis autorilor români nedebutați, având vârsta maximă de 47 ani. Manuscrisele nu trebuie să depășească 100 pagini. Se atribuie un singur premiu, în valoare de 1000 lei, și este acordat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.
V. Secțiunea Bilete de Papagal”, pentru grupaj de poezie.
La această secțiune pot participa poeții ce-și așteaptă consacrarea, cu un grupaj de minim 10 (zece) poezii dactilografiate, într-un singur exemplar. Se acordă următoarele premii:
Premiul I, în valoare de 800 lei, acordat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj;
Premiul II, în valoare de 700 lei, acordat de Biblioteca Județeană “Christian Tell”;
Premiul III, în valoare de 600 lei, acordat de Centrul Cultural “Tudor Arghezi” Tg-Cărbunești.
Mențiune (1) în valoare de 500 lei, acordată de Consiliul Județean Gorj prin CJCPCT Gorj. La această secțiune vor mai fi acordate mențiuni ale unor edituri, fundații, reviste literare, posturi de radio etc., invitate în festival. Pentru această secțiune juriul are dreptul de a redistribui premiile. Câștigătorii locului I de la ultimele trei ediții nu sunt acceptați în concurs.
VI. Secțiunea de Arghezologie, deschisă scriitorilor români pentru exegeze care au ca obiect de studiu viața și opera lui Tudor Arghezi (studii publicate sau în manuscris). Premiul în valoare de 1000 lei este acordat de CJCPCT Gorj.
I. Secțiunea de promovare a Opere argheziene și a Festivalului, deschisă participanților din țară și de peste hotare, cu merite deosebite în creșterea vizibilității Festivalului, în promovarea, traducerea sau ilustrarea grafică a operei lui Tudor Arghezi, precum și în traducerea operei sau publicarea de exegeze despre viața și opera acestuia(monografii, studii, eseuri...).
Se atribuie șapte premii - în sumă de 1500 lei fiecare, șase acordate de CJCPCT Gorj și unul acordat de Primăria Tg. Cărbunești.
VIII. Secțiunea Opera Omnia atribuit unui scriitor de orgine gorjenească, în suma de 1000 lei, acordat de Liga Culturală “Fiii Gorjului” București.
Alte precizări
În cadrul festivalului vor fi organizate lansări de carte, conferințe de presă, întâlniri cu cititorii și vizitarea muzeului “Tudor Arghezi”, din orașul Tg-Cărbunești.
La festivitatea de premiere, laureații vor primi, pe lângă premiile de mai sus, diplomele aferente și trofeul Festivalului.Lucrările - dactilografiate, într-un singur exemplar, pentru secțiunile de concurs, precum și volumele pentru Opera Prima, Cuvinte Potrivite, și cele de arghezologie se primesc până la data de 16 mai a.c.(dată poșta), pe adresa: Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, 210135 Târgu-Jiu, Calea Eroilor, nr. 15, județul Gorj, cod poștal: 210135, cu mențiunea “Pentru Festivalul «Tudor Arghezi»”. La expediere se vor respecta obișnuitele cerințe: în plicul mare se introduce plicul mic cu motto, iar în interior se sigilează datele autorului, inclusiv un număr de telefon, la care poate fi contactat.
Juriul își va desfășura lucrările pe două secțiuni:
- de preselecție, alcătuit din reprezentanții organizatorilor, își va începe lecturarea în 19 mai;
- național, care cuprinde și juriul de preselecție, va definitiva jurizarea în cursul zilei de 21 mai a.c., în așa fel încât să poată fi anunțați laureații în timp util, în vederea participării la festivitatea de premiere, ce se va desfășura la Târgu-Cărbunești, în 22 mai, începând cu ora 11.00. Juriul are latitudinea redistribuirii premiilor.
În condiții de sponsorizare sau a altor forme de susținere materială, juriul poate acorda și alte premii. Cheltuielile de cazare, masă și transport în interiorul județului pentru juriu și invitați vor fi suportate de CJCPCT Gorj, Biblioteca Județeană și Primăria Tg. Cărbunești cu mențiunea că pentru laureații concursului nu se asigură decontarea cheltuielilor de transport. Cheltuielile pentru cazarea invitaților din străinătate (București), precum și transportul pe teritoriul României vor fi suportate de CJCPCT Gorj. Laureaților din afara granițelor li se decontează și transportul de la intrarea pe teritoriul României.
Organizatorii își rezervă dreptul de a publica unele lucrări prezentate în concurs, fără să acorde drepturi de autor. Lucrările participante intră în arhiva Festivalului
Informații suplimentare la telefon/fax: - 0253/213.710 și 0721.370057 (Centrul Jud. pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale) ; Persoane de contact: director Ion Cepoi - (0721.370057); Viorel Garbaciu – 0720149806, Dan Popescu - 0747921374 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">[email protected], e-mail: [email protected], (Biblioteca Județeană “Christian Tell”, director Olimpia Bratu - 0253/214904)
ț

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!