poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1041 .



Omul cu imanență divină
personale [ ]
maxime si reflectii Colecţia: Texte Filozofice

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [rockyr ]

2015-10-06  |     | 



E jenant, serios.
Acestea sunt comentarii publicate pe site pe sub textele autorilor. Acum le republicați ca texte filozofice.


Nu v-a spus NIMENI să vă înscrieți comentariile într-o anumită categorie. Nici nu e posibil așa ceva.

E jenant pentru că vă folosiți de textele altora ca să vă însăilați comentariile apoi să le postați ca texte filozofice.

Să vă mărim nivelul? Nu. Va fi trecut la 0 dacă mai continuați așa.






1.Ce bine ar fi să putem face ca timpul să meargă spre înapoi, spre vârsta copilăriei, în care o fericire puerilă și ingenuă se strecura în joc, căci la maturitate intrăm într-un păienjeniș al umbrelor, prefigurând neantul.

2.Unii se hazardează și investesc în iubire toată viața, și dacă pierd iubirea, se pierd pe ei înșiși, într-un gol care a înghițit totul.

3.Dacă viața nu ar avea nicio emoție, niciun afect, niciun eu, niciun gând, doar sinele dilatat până umple lăuntricul, atunci ea s-ar asemăna cu liniștea neperturbată de nimic a unui lac.

4.Memoria flagelată de ploile amintirilor, își face din uitare scut, se depune integral în prezent și se ia la trântă cu partea diformă a vieții.

5.Pe pielea părții diforme a vieții, a crescut blana instinctelor de troglodit, avorton și otreapă, în timp ce partea atrăgătoare, armonioasă a vieții, are efect vitalizant.

6.Iubirea scrijelește cu litere de foc în sufletul îndrăgostitului numele iubitei, care induc un extaz intens, mistuind tot ce e inutil și superficial, și care se sting când gheața despărțirii se întinde peste tot în lăuntru.

7.Când totul este privit prin prisma divinului, integralitatea ființei este substituită (umplută) cu Dumnezeu, și toate caracteristicile teluricului se pierd, devenind evanescente, în substanțele iubirii totale și a luminii pure, care induc un dor de nemărginire, în omul cu imanență divină.

8.Energia obținută de la acumulatorul spiritului febril, transformă plictisul, letargia și inactivitatea, în dinamism, creativitate și mișcare.

9.Avânturile dezlănțuite se dezvoltă în hazard, prin care se mișcă haoticul și haosul, doar entuziasmul dezintegrează obnubilarea și dezabuzarea, prin lumina intensă iradiind în tenebrele ființiale.

10.Entuziasmul controlat de rațiunea logică, poate coagula optimismul, ce deschide în suflet un spațiu al zorilor a căror auroră destramă pâcla și negura existenței.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!