poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1592 .



Omul și scrisul
personale [ ]
maxime si reflectii Colecţia: Texte Filozofice

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [rockyr ]

2015-03-23  |     | 



1.Viața se rătăcește în labirintul oglinzilor, ce reflectă deformat ipostazele ei, iar când iese din labirint, apucă pe drumul ce duce către necunoscut și neînțeles, pavat în lumini și umbre.

2.Omul construit din materie și gândire, minte și suflet, rațiune și emoții, sine și afecte, euri și sensibilități, aleargă în zig-zag după năluci, iele și fantasme.

3.Omul ce se mișcă prin haosul creat de simulacre, elucubrații și erori continue, cade în neantul cu forme macabre, se ridică, scos de visele impure, cu substanță de dor decadent, iar când se oprește, este străbătut de nimic.

4.Plictiseala e deja coaptă, mușcăm din ea și avem iluzia că e dulce, cu sâmburi de timp amar.

5.Jocul cu deziluziile continuă, ne prăbușim în derizoriu și ne mișcăm prin non-valoarea, care are atributul de a fi mai ieftină, evaluată la prețul stabilit de superficial.

6.Prin aer se ondulează un cântec, în care se învârtejește o dezarmonie, ce cântă fals pe notele disonanței.

7.Pata de durere se întinde în arabescuri peste sufletul sleit, zvâcnind difuz și amorf, intră în osmoză cu pata de fericire, mai mică , dar mai densă, și rezultatul se vede în oscilațiile omului între stări, gânduri și emoții diferite, ce se atacă unele pe altele.

8.Realitatea are o zonă în care ființează infernul, iar prin Styx înoată cei stigmatizați de viață, înfășurați în indezirabil, și care nu pot să treacă de bariera invizibilă ce delimitează realul de neant.

9.Femeia din poemele mele își desface corolele nurilor, surâde senzual, iar trupul ei modelat de frumusețe emite pe lungimea de undă a eroticului.

10.Scrisul elevat și stilizat ia naștere din eoni sublimați în cuvinte, ce stârnesc imagini deosebite prin forța lor expresivă, căci, în acest caz, scrierea rezistă, căci peste ea s-au pliat substanțele profunzimii, reflexivității și veracității.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!