poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1106 .



Ecouri…
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Tony.Suciu ]

2011-05-20  |     | 



Jocul cu sufletele oamenilor este unul destul de periculos, fiindca risti fie sa fii cucerit de acele suflete, fie sa il pierzi pe al tau.


Pentru ca noi oamenii purtam masti cel mai adesea, niciodata nu ne va fi prea usor sa ne dam seama cine ne este dusman si cine ne este intr-adevar prieten.

Iubirea este un dar de la Dumnezeu, un dar pe care il oferi oamenilor. Atunci cand iubirii tale i se raspunde cu iubire, Dumnezeu zambeste in cer, iar zambetul sau face ca acele doua inimi sa se intalneasca dincolo de orice bariere… sa strapunga orice ziduri… sa cada toate mastile… Undeva acolo, la acest loc de intalnire, se intampla ceva neobisnuit, dar sublim: sufletele se unesc intr-un sarut.

Ce e iubirea ? Cu siguranta doar atat: bucuria de a darui.

Ce e ura ? Cu siguranta pleaca de aici: bucuria de a primi si atat.

Ce este iertarea ? Expresia cea mai adanca a bucuriei de a darui… Iar aceasta bucurie nu ne poate invata nimeni sa o dobandim; o avem sau nu o avem…

Cel mai frumos cadou pe care l-am primit de la Dumnezeu este sufletul nostru. Noi alegem ce facem cu el… si tot noi vom fi cei care vom suporta consecintele caii pe care am pornit.

Cand ai asezat in chipul creionat de iubire, tot ce-a fost mai nobil, mai pur si mai generos in sufletul tau, niciodata nu vei uri acel chip, pentru ca iubirea nu se intalneste niciodata cu ura. Dar iubirile, nehranite, neudate, abandonate… ajung sa piara.

Haideti sa nu mai lasam cuvintele sa ia locul faptei, ura sau indiferenta sa ia locul iubirii, mastile sau intunericul tulbure sa ia locul luminii. Haideti sa avem curajul sa fim noi, daca nu vrem sa ne trezim intr-una din zile ca acel suflet al nostru a incetat sa mai existe, abandonandu-ne unui invelis de carne…

Ce e adevarul ? Dreptatea pe care o face Dumnezeu celor ce o merita.

Nu cereti niciodata ce nu vi se cuvine, nu tanjiti niciodata la ceva ce nu meritati si… daruiti ca sa puteti primi… Fara a darui, nu vom sti niciodata nici sa primim.

Un singur lucru din ceea ce tanjim a avea nu vom putea niciodata cumpara: iubirea oamenilor de langa noi. Ceea ce cumparam se numeste marfa, fiecare marfa ramane o marfa si atat… Tot ceea ce castigam daruind si nu platind, se numeste iubire. Fiecare alege ce doreste in viata, dar apoi nu are dreptul sa se planga ca a platit o suma frumusica si n-a primit iubire… A primit exact acel ceva pentru care a platit sau a daruit.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!