poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1865 .



Diaspora și \"Antena 3\" au ales noul președinte al României!
personale [ ]
"Accente în alegerile prezidențiale din Romania / 2009

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [TAUNUL ]

2009-12-07  |     | 



Ziua de 6 decembrie 2009 a fost o zi de sărbătoare religioasă pentru populația majoritară a țării: sărbătorirea Sfântului Ierarh NICOLAE, cunoscut și ca Făcătorul de minuni. Creștinii ortodoxi știu despre Sfântul Nicolae că "Incă și până astăzi, Dumnezeu, prin mijlocirea lui, lucrează minuni și cei ce-l roagă cu adevarată si neîndoită credință, nu numai mici binefaceri, ci și minuni mari dobândesc". Iar cei mai bucuroși și avantajați de această sfântă sărbătoare, sunt copiii de toate vârstele și nu numai.
A fost dat ca în această sfântă zi a anului 2009 să fie programate alegerile prezidențiale în România, turul doi, ori marea finală, în care se întâlneau, pe listele de candidați, TRAIAN BÃSESCU și MIRCEA GEOANÃ! Și se pare că Dumnezeu a hotărât ca Sfântul Nicolae să aducă românilor în "dar" pe Traian Băsescu, ca președinte al țării pentru următorii cinci ani, contrar rezultatelor parțiale afișate pe micile ecrane ale câtorva televiziuni la orele 21.00, ore ce marcau momentul încheierii celui de al doilea tur de scrutin.
România a avut timp de aproape 10 ore DOI PREȘEDINÞI DE STAT! Pentru că fiecare s-a declarat învingător în fața națiunii: Traian Băsescu, destul de reținut, dar sigur, cu câteva minute înainte de afișarea rezultatelor, iar Mircea Geoană, în extaz și foarte sigur, în momentul citirii rezultatelor afișate de trei din cele patru exit-polluri existente!
Până la primele ore ale dimineții zilei de 7 decembrie 2009, cifrele cunoscute seara au suferit transformări radicale și au indicat pe Traian Băsescu pe primul loc, adică în funcția de Președinte al României! Surpriză mare, tristă, urâtă și de proporții pentru simpatizanții și votanții lui Mircea Geoană și ai lui Crin Antonescu, președintele PDL, aliat al PSD după primul tur de scrutin, cei care după orele 21.00 ale serii trecute desfăceau cu mare bucurie sticlele de șampanie și se felicitau în culmea fericirii!
Lăsând deoparte cifrele, mult mai exacte în presă și televiziune decât cele pe care le-aș putea eu înscrie aici, consider că TRAIAN BÃSESCU și-a asigurat alți cinci ani în funcția de PREȘEDINTE AL ROMÂNIEI grație votului ROMÂNILOR DIN DIASPORA și emisiunii de ieri seara a postului TV "ANTENA 3" care a avut, în rol de moderator, pe grațioasa doamnă GABRIELA VRANCEANU FIREA, fără a lua în seamă fraudele despre care se vorbește tot mai insistent, deși cunoaștem, mai mult ori mai puțin, că ele aparțin, ca idee, organizare și desfășurare, ambelor tabere interesate...!
Această emisiune televizată s-a desfășurat cu cel puțin două ore înaintea celei de închidere a urnelor! A fost organizată și desfășurată prin încălcarea legii electorale, prin aducerea în fața națiunii a unui fost candidat la funcția de președinte al României, Corneliu Vadim Tudor! În plus a adus pe micile ecrane pe Petre Roman și Victor Ciorbea, doi foști prim-ministi ai României, adeversari politici, declarați public, ai lui Traian Băsescu!
Și, ca să fie tacâmul complet, s-a vorbit despre primul și al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, s-au făcut aprecieri și dezvăluiri în direct, folosindu-se "mascat" (!) nume și cifre, toate aceste elemente în defavoarea candidatului Traian Băsescu!
Ar mai fi ceva de spus?
Da! Mulți, foarte mulți cetățeni cinstiți care încă nu votaseră până în acele momente, scârbiți de ce văd și aud, au mers la urne în acele două ultime două ore, hotărâți să-și schimbe opțiunea și au ales!
A fost, poate, cea mai neinspirată emisiune a "Antenei 3!" și cea mai slabă prestație a doamnei Gabriela Vrânceanu Firea...
A fost, poate, cea mai neinspirată intervenție ori încercare de sprijin a dlui. Mircea Geoană, din partea "mogulului" Dan Voiculescu...
Evident, dacă asta a fost adevărata lor intenție! Pentru că gurile rele spun că dl. Dan Voiculescu a sponsorizat ambele tabere și s-a gândit că, oricare ar fi câștigătoare, are dreptul la "despăgubiri" ulterioare din partea celui care obține președinția ori a partidului politic susținător...
Să fi lucrat după o gândire asemănătoare și domnul Sorin Ovidiu Vântu (alt "mogul") când l-a chemat pe Mircea Geoană acasă la domnia sa în noaptea premergătoare "marei finale" ce aducea în fața publicului pe cei doi candidați?! Să nu uităm că în acea întâlnire publică "în doi", bomba "Vântu" aruncată de dl. Traian Băsescu pe neașteptate în ograda dlui. Mircea Geoană, ce părea că punctase echilibrat, l-a lipsit pe acesta din urmă de foarte multe voturi. Da, ale acelor cetățeni care nu acceptă președinți datori "mogulilor" țării....
"Încurcate sunt căile Domnului"! Mai ales în politica românească postdecembristă...
Dar, aceleași căi ale Domnului, s-au dovedit a fi foarte libere, senine, fără obstacole, pentru cetățenii români cu drept de vot care și-au exprimat opțiunea, legal, constituțional, în afara granițelor țării. S-au prezentat în mare număr la urne, aproape 150.000 de cetățeni, pentru a vota în majoritate în favoarea dlui. Traian Băsescu!
Să fie hotărârea lor izvorâtă din aceea că trăiesc în direct realitățile vieții în democrații bine așezate și verificate în timp, ori teama de stafia comunismului încă existentă în PSD și huiduită în chiar Ziua Națională a României la Timișoara/2009?!
Să fie doar faptul că sunt departe de realitățile politice, sociale, economice și culturale din România ori motivația lor stă în aceea că pot face diferența mult mai bine ca cei din țară, obișnuiți cu târguiala și manipularea politică?!
E posibil să nu fi "văzut" cu ochi buni o eventuală coaliție "dreapta (PNL) - stânga (PSD) cu un președinte de "stânga" în dauna unui partid de "dreapta" (PDL) care să aibă un președinte "dreapta" în fruntea țării.
Sunt multe motive și ei le cunosc destul de bine, se pare...
Cert este că votul lor a adus încă un mandat de președinte dlui. Traian Băsescu!
Vom "trăi bine" ori "mai bine" ca în precedenții cinci ani, rămâne de văzut...
Presupun că totul depinde de modul în care noul guvern va ști să scoată țara din degringolada politică și din criza economică, de felul în care va continua reforma politică și va reuși să ridice nivelul de trai al populației, dar și de recunoașterea onestă a înfrângerii de către tabăra adversă și sprijinul ce-l poate acorda aceasta guvernului în toate acțiunile de importanță națională.
Oricum, contestațiile de orice fel, nu au acum o bază legală suficientă și populația are nevoie de pace și liniște fără de care nu poate fi o națiune a bunului simț în Uniunea Europeană și în lume.

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!