poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3447 .



Marii români
eseu [ ]
O repede ochire

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Propi ]

2006-07-08  |     | 




Nu trebuie să ne consterneze rezultatele acestui test de informare (http://www.mariromani.ro/top100.php) cu rezultate difuzate fastuos și chiar solemn pe TVR1, în istorica seară de 8 iulie 2006: mass media din România testează dacă a prins rădăcini ce pleavă a injectat în creierii beneficiarilor vreme de 15 ani.
Tot ce contează acum este dacă se vor lua oarece măsuri după șocul ecourilor excepționalului și costisitorului test.

1. Principalul și unicul câștigător al televotului ce a precedat meciul Germania-Portugalia este, conform tendințelor viitorul și oarecum meritatul președinte, dl Gigi Becali.
Al doilea e dl președinte Băsescu, care ar trebui să someze pe dl premier Tăriceanu să pretindă oficial principalei autorități în stat responsabile cu ierarhia valorilor, Academia Română, să elaboreze și să publice în viitoarele zece zile propriul Top100.
Al treilea câștigător este Ceaușescu.

2. Iar marele perdant este, desigur, necalificatul Bulă.

3. Strategia atacurilor din ultimii ani la Antonescu, Zelea-Codreanu, Eliade, Eminescu, Paulescu și chiar Ceaușescu sau Bivolaru s-a dovedit neînțeleaptă, contraproductivă.
Poate că trebuia investit în edituri și în prestigiul cărții și al cărturarului.
Altul ar fi fost rezultatul azi dacă oamenii se lămureau singuri, dacă aveam Biblioteca Națională imediat terminată, iar Biblioteca Metropolitană era din start pusă pe web, pe măsură ce-și scana cărțile.

4. Dar chiar așa să se fi votat? Ar trebui ca sociologii și probabiliștii să explice cum a realizat, printre români, punctajul de top 10 eminentul pastor Richard Wurmbrand.

5. Ca impresie de ansamblu, de la vlădică spre opincă, e de anticipat că nu e de sperat mare viitor în jocul cu mărgelele de pe sticlă, pentru că nu avem nici măcar cultură fotbalistică postmodernă: lipsesc din top Nicolae Dobrin și Helmut Duckadam!

6. În situația în care sistemului nostru de învățământ, ca unei entități larvare, semi-existente, nu i se mai poate pretinde nimic, cea mai importantă concluzie este necesitatea de a obliga TVR să-și convertească în Canal Didactic programul 2, deoarece Canalul România Cultural este și rămâne indispensabil intelectualității pentru pălăvrăgeală elevată, într-o aviară inaccesibilă muncitorilor, țăranilor, funcționarilor și tinerilor.

7. România e coaptă pentru o politică pro-basareabeană, dacă e să te iei după prezența în top a unioniștilor Ștefan cel Mare, Eminescu, Alexandru Ioan Cuza, Ion Antonescu și Mihai Viteazul.

Viitorul micilor și marilor români rămâne, în concluzie, un viitor de aur.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!