poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 22778 .



Adolescent ! - în lumea de azi..
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [boitor18 ]

2010-06-13  |     | 



“Adolescent în lumea de azi” este o construcție dificil de definit. De ce este dificil? Pentru că adolescența este perioada marilor schimbări în viața individului.Adolescentul ar trebui să devină mai conștient de problemele de azi ale societății, de riscurile la care se expune zi de zi.
Adolescentul de azi este ironizat continuu de societate.”Este un cruciat al ideii sfinte de Coca-Cola și de Blue Jeans”, după cum spunea Traian Coșovei.Generația de azi este condusă de diverse curente și este manipulată cu brio.
Un adolescent obișnuit de azi s-ar caracteriza printr-o persoană care stă toată ziua in fața calculatorului, creându-și un univers virtual.Devine un adevărat “cyber freak” sau un “couch potato” devotat televizorului – manipulantul numărul unu al maselor.
Adolescentul de azi transcende în diferite tabere ale curentelor societății.Din simplu proaspăt profanator al adolescenței devine un “experimentat” peste noapte, un “matur” îmbracat cu haine “fashion” și înțărcat cu diferite “gablontzuri” și idei eronate. Se crede un supraom, un venerabil artist căruia trebuie să i se aduca ofrande. Devine un “fashion victim” al timpului modern. “Este un obiectiv survolabil, o zecimală intr-o cifră de afaceri”,dupa cum spunea același Traian Coșovei.
Datorită faptului că este prea naiv și fară experiență nu este băgat in seamă. Astfel, dorește să epateze în diferite moduri : schimbând constant cercul de prieteni; devenind un adept al licorii bahice și al fumului de tutun ce îi iese in gură.
În fond, adolescentul este tot ceea ce societatea consideră a fi greșit.Adolescentul e ca un bec spart pe hol, o spirală Misa pe litoralul romanesc. E un necrofag tembel ce se hrănește cu resturi ale societații. Este o Giocondă imortalizată cu un zambet misterios menit sa îi ascundă adevarata față.
Ce este el defapt? O țestoasă închisă în carapace!

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!