poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1881 .



Cronologie fantastică pentru romanul \"Emma Lia\"
proză [ ]
Dar dacă oare ?

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Eugen ]

2004-02-13  |     | 



1936-1939-Războiul civil din Spania.

1938-august 13-Regele este omorât într-un atentat cu bombă cu fitil. Atentatorul, George Drăgoi, moare și el sfârtecat în bucăți...reconstituirea pune alături o bucată de rege...o bucată de Drăgoi...o bucată de rege...o bucată de Drăgoi...Regina, doamna de onoare, toți ceilalți din familia regală se scufundă la o plimbare cu vaporașul pe lac (naufragiul Râtanic).

1938-august 25-Pufuleț Drăgoi este declarat mare Balila

1938-septembrie.Partidele naționale, Autentic Permisivist Liber și Al Agricultorilor îngrijorați de Civilizație ,amărâte, dornice de o adevărată monarhie constituțională, se unesc în Sfântul Consiliu De Virtute Morală și Adevărată Uniune Națională-spre un Rege Bun.Consiliul spune că regele a fost un rege rău-regele bun e doar în ceruri. Consiliul proclamă republica.

1938-decembrie.Legionarii și mareșalul vin la putere cu deviza "Patria pentru fiecare!".

1938-decembrie.Partidele sunt suprimate.Se simte nevoia unui Minister al voioșiei.Situația e gravă.

1939-Martie.Amintirea monarhiei rămâne. Simultan, "prințișorul de Mizil " și "Adrian, fiul lui Elvis " încearcă să dea lovituri de palat.Este numit patriarh Efimer.

1939-Aprilie-Răscoala apei calde.Apare Frontul omului obișnuit, "omo qualunque", din care ,pentru o perioadă, face parte și Leunucă.

1939-septembrie-Din fericire începe al doilea război mondial.Credincios promisiunilor, mareșalul intră imediat alături de nemți, punând unicul submarin, unicul avion (chiar dacă pilotul era răcit) și unicul vapor de război, portavionul cu aburi "Hercule românesc" la dispoziția armatei germane.

1939-Din considerente patriotice partidele își cer suprimarea.Parlamentarii pleacă pe front formând unitatea de elită cunoscută și ca "Hailputza".Unitatea e decimată atacând cu săbiile linia Maginot.

1939-1940-Armata germană e măcinată pe frontul de vest, în bătălii de uzură. Germanii nu mai reprezintă o forță militară, fiind însă extrem de utili ca și consilieri.Hitler se stinge în brațele mareșalului."În voi e viitorul omenirii civilizate!"

1940-primăvara-vara-Partidele sunt suprimate.

1940-vara-bătălia de la Eforie. Neaprovizionat la timp cu cărbuni datorită grevelor minierești ațâțate de grupuscule studențești anarhiste și legionare portavionul cu aburi "Hercule românesc" nu poate fugi și e scufundat de un misterios submarin sovietic-sau poate de o balenă. Preventiv,România declară război Sovietelor.Germania e obligată s-o o urmeze.

1940-vara-incidentul de la Mamaia.Submarinul "Rechinul nervos" urmărește două zile o țintă despre care se crede c-ar fi un corp expediționar bolșevic, îmbarcat.În a treia zi, "Rechinul nervos" ajunge în poziție propice și lansează torpilele, ca să scufunde o sirenă.

1940-"Trece peste tot!"(Tout terrain!) e lozina pe care mareșalul o lansează către trupele plecate departe, să-i înfrângă pe bolșevici.

1940-vara-se înființează corpul de marsuini.K reușește să scape de front .

1940-vara-două corpuri de armată dispar misterios după Nistru .

1940-decembrie-Bomba atomică națională aduce victoria pe frontul de vest.

1941-Ianuarie.Mareșalul se desparte de legionari.

1941-Ianuarie-Februarie-Legiunea e reorganizată după modelul Partidului Comunist.Pantelimon Gătaru,șeful legiunii, după lectura romanului "Tânăra gardă", hotărește să urmeze exemplul lui Oleg Koșevoi.Siguranța este complet bulversată de această schimbare, nemaiștiind pe cine să urmărească.

1941-Ianuarie-Emma Lia Hașdeu este recunoscută ca și "Cercetător desăvârșit".

1941-Februarie-Martie-Armata NAÞIONALÃ pe frontul de est .

1941-12 Martie-Pantelimon Gătaru este asasinat cu lovituri de târnăcop.Corpul său nu va mai fi găsit niciodată, făcându-i pe simpatizanții legiunii să inventeze legenda "profetului ascuns"

1941-6 Aprilie Se înființează prin înalt decret prezidențial "Ministerul Propagandei Magice", "să conducă, să îndrume și să păstorească sufletul național pe drumul realizării sale desăvârșite, departe de ispite mercantile, păgâne și diavolești, în conformitate cu profilul nostru național", cnf.Ordinul de înființare 345,Consiliu de Miniștri,345

1941-1 Mai ,Leunucă e numit adjunct la Ministerul Propagandei Magice .

1941-Iunie-Încercare de lovitură de stat a unor unități militare prolegionare.Mareșalul uită și iartă "Copii, copii nu vedeți că la mine-s cheile împărăției ?"

1941-August-Pamfil Arconescu, no.2 din Legiune e asasinat.

1941-31 Decembrie-1942-5 Ianuarie-Legionarii se despart definitiv de mareșal .Prin înjunghiere,la o audiență .Revoluție, provocări,revoltă, ambusculadă.K și Pontiakowski ies ca fraierii în stradă și cât pe ce să fie duși după colț.

1941-31 Decembrie-Emma Lia află cine e.

1941-31 Decembrie-Bineânțeles că Emma Lia nu răspunde invitației lui K de a-și petrece noul an împreună. Cât pe ce ca să nu-l mai apuce deloc K și Pontiakowski.

1942-Februarie-Martie-Pontiakowski își găsește scăparea înrolându-se în corpul de marsuini. Devine locotenent. Cucerește Odessa și Sevastopolul cu corpul de marsuini.

1942-Februarie-Martie-K este luat sub aripa lui Leunucă,fiindu-i ghicite marile calități legate de propaganda magică.

1942-Februarie-Fosta dnă.Hașdeu devine dna.Barroa.Ceremonie în cerc restrâns de prieteni.

1942-Martie-Se raționalizează hârtia igienică."O țară de căcat." devine slogan subversiv, pedepsit cu închisoarea între 3...5 ani sau batalionul de marș, la alegere.

1942-21 Martie-Este asasinat Adam Poderatz.

1942...El Conducător, mareșalul Andreescu este ales șef al statului de Sfatul Poporului.

De-aici încolo...și până aici se desfășoară povestea noastră.Ea ne poartă înainte și înapoi, jucându-se prostește, la fel ca și viața. Și este la fel de stupidă și neinteligibilă, cu multe personaje care apar și dispar, se supără, și-o iau în cap, etc, etc.

.  | index








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!