poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3262 .



panama city
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [emilian ]

2007-04-25  |     | 



și ai venit.

m-am precipitat să-ți arăt tot ce sunt. ca atunci când vorbești repede și împroști pe toți cu salivă.

în primul rând asfaltul din care mâncau oamenii șobolan oamenii șobolan despre care-ți spuneam că sunt peste tot și că macină orașul bucată cu bucată. nu face bine la dinți lucrul ăsta de aia aici oamenii nu mai trag cu dinții de viață și umblă pe străzi cu disperările atârnând ca un prohab desfăcut.

apoi looney toones spitalul unde erau închiși cei care vorbesc tare. aici țipa tata ca din gură de șarpe că a pierdut tot. purta un plover de lână mama spunea să-i duc portocale eu înjuram și mă credeam sfântul augustin.

apoi terenul de fotbal unde am căzut cu fundul într-un ciob de sticlă și stadionul în care dormeam când fugeam de-acasă. când am căzut cu fundul în sticlă mi-am văzut pentru prima dată carnea. mama leșinase în triaj eu am întors capul spre mine și am văzut ceva roșu și ceva alb ca un pește exotic. doctorul avea un ac îndoit ca un cârlig pentru undiță eu ziceam că sunt o mare în care vrea să pescuiască. până și pielea îmi atârna ca o aripioară de rechin. rechini am văzut mai târziu la un banchet dat de primărie unde am mâncat aripioare de rechin cu susan. după ce m-au cusut am trecut pe la tata. își înghițise limba și vedea păianjeni peste tot.

stăteam amândoi în taxi și ne țineam de mână ca într-un uter din care urma să ieșim amândoi gemeni lipiți în zona rinichilor. chiar mi-a trecut prin cap lucrul ăsta ne-am fi descurcat noi ce dumnezeu doar eram bărbat și bărbatul aduce de toate în casă. tot ce aveai de făcut era să nu pleci.

apoi malul râului despre care-ți spuneam că e râul gange și că de fapt eu locuiesc într-un cartier din bombay iar vacile care pășteau liniștea erau animale sfinte.

mi-ai povestit că la un bărbat îți plac dinții fundul și mîinile. și-ți mai place să mănânci brânză cu ceapă și mazăre. te-ai zgribulit brusc atunci te-am strâns de umeri te-am încălzit eram cineva important. chiar și când am căzut amândoi din pat am știut ce să fac. a început apoi să te doară burta am dus dus mâna acolo ai adormit când te-ai trezit dimineață nu mai aveai burtă aveai un cocon din care ieșeau milioane de fluturi.

în fața blocului au crescut câinii. unul din ei mănâncă un cap de pește. îi suge ochii turbat de parcă peștele s-ar uita la el de după moarte. lumea te întreabă de mine nu știu de unde le-a intrat în cap că sunt un om rău. sug ochii lumii turbat nu trebuie să mă vadă altfel m-ar iubi toți.

ai intrat în mine ai tras încuietorile de parcă ai fi fugit de taximetristul care voia să faceți sex într-o noapte.

m-ai mușcat de limbă mi-ai luat toate cuvintele importante.

ai să te faci bine.

după ce ai să te faci bine o să ne mutăm în panama city. sau în alt oraș lângă anzi. o să-ți lași părul să crească femeile îl vor împleti în cozi groase. vei purta o pălărie mare haină de piele și bascheți albaștri. vom avea plantația noastră de porumb și de mazăre. eu voi conduce exploratorii pe machu picchu în lipsa mea vei avea grijă de casă. dimineața vei da foc pământului să mă întorc sănătos. îți voi aduce monezi multe îți voi spăla sânii voi strânge porumbul și mazărea apoi mă voi coace între coapsele tale.

ai să te faci bine.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!