poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3754 .



ziua în care am murit
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [emilian ]

2007-04-06  |     | 



zilele în care mor sunt zilele în care știu ce am de făcut.

mă întind pe covor discutăm despre roonie și despre cum roade șosetele copiilor.

deschid ușa de la balcon turla bisericii îmi ajunge la piept. se pare că pământul acesta îmi priește am crescut atât de înalt încât mă poți vedea din orice punct al orașului.

e cald. port cămașa roșie cu mânecă scurtă îmi spui că sunt un bărbat frumos. îți cer bani împrumut. nu întrebi pentru ce nici cît. știi că nu pot trece podul cu pontoane fără niciun leu în buzunar.

îmi fac bagajele. plec. pleacă și oxana. a avut noroc. s-a ales cu o interdicție de un an.

sel-gross
vopsea de ouă. pensule. dinozauri. masca lui darth vader și tu apăsând pe toate butoanele să vezi ce spune. mă port prostește împing căruțul pentru cumpărături vreau o femeie gravidă s-o sărut pe pântec.

mi-au străpuns coasta și din coasta mea ai curs tu unul din mulțime a plecat capul și-a zis da a fost un bărbat frumos.

fasole roșie cu porumb dulce în sos mexican. te-am sunat seara nu puteai să vorbești. păcat ar fi trebuit să ne vezi cum ne văitam de la condimente și ne închipuiam mexicani în costume strălucitoare. berea ieftină ni se părea desperados povestea frate-miu că e bere cu tequilla.

bucuriile mărunte ale oamenilor mărunți. bucuriile mărunte ale oamenilor mărunți se adună și lasă în urmă bucuriile importante ale oamenilor importanți.

am de stat cinci ore în cluj.

poate ai observat că am început să avem locuri comune. gesturi comune. liniști comune.
librăria în care am râs atât de mult încât mi-am dorit să se sfârșească totul în acel moment.
am deschis leonard cohen la consoarta mea. femeia uriașă există. ai pus mâna pe o carte cu proverbe cartea s-a deschis la o propoziție cu șosetele bărbatului care trebuie spălate cu dragoste. ai râs apoi te-ai încurcat la bani.
l-ai sunat să-l întrebi dacă mai fumează și dacă vrea să-i cumperi o pipă.

apoi am vorbit. ți-am zis că nu cred că voi ajunge la 30. și tu mi-ai spus că vezi lucrurile la fel. că nu voi prinde 30. tot aștept. să-mi spună un doctor că am un diagnostic incurabil. ori să mă izbesc cu mașina de parapet. ori să cad din tren.

cine știe poate în seara asta. îți dai seama ce eliberare.

apoi am râs amândoi. ți-am zis că vreau să mă fac gigolo și că vreau să dansez într-un bar din germania. aha să nu uit de portbagajul tău plin de cărți pe care nu l-ai golit o săptămână. uituco.

prima dată când ne-am plimbat ai scos spray-ul paralizant eu am crezut că ți-e frică de mine. mi-ai povestit despre verile în care alergai prin pădure și te mușcau câinii. m-am liniștit. eu nu vreau decât să fiu un om frumos.

eu nu mai vreau să mă cheme emil. vreau să fiu o stare. ba nu. o lipitoare. mă agăț de șira spinării tale când sunt plin de sângele tău cad de bunăvoie.

orice plecare e o cădere așa cum orice cădere e o lipsă acută de oameni.

plec. dar nu pentru mult timp. vorbește la editură poate mă angajează. voi sta cinci ore în cluj. eu nu sunt mesia. am să-l pun pe simon cirenaicul să-mi care rucsacul.

o să-mi lipsești. e curios cum simt lipsa asta.
ca niște fese mâncate de scorbut.




.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!