poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 7098 .



Creioanele colorate năzdrăvane
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [vrajitorul ]

2006-05-13  |     | 





Copii, am să vă spun povestea unui băiețel și a trusei sale de creioane colorate. Acest băiat se numea Mihai și cea mai mare bucurie a lui era să deseneze și să coloreze. De ziua lui primise o mulțime de cărți de colorat dar le-a lăsase pe raft. Era tare trist. Creioanele lui erau tare mici și nu se mai puteau ascuți. În fiecare seară, se ruga îngerilor să primească niște creioane colorate. Îngerii l-au auzit, bineînțeles și într-o dimineață a găsi lângă el, pe pernă, o trusă de creioane colorate. Trusa era tare frumoasă, avea creioane de toate culorile cu foarte multe nuanțe și bine ascuțite. Ce nu știa Mihai era că acele creioane erau năzdrăvane. Oricât le-ar fi folosit sau ascuțit ele nu se micșorau. Zvăpăiate, creioanele, puneau la cale și o mulțime de pozne.
După ce a mulțumit pentru creioanele colorate, băiatul s-a pus pe lucru. Parcă niciodată nu desenase și nu colorase atât de frumos.
Seara, după ce Mihai s-a dus la culcare, creioanele, care n-ați uitat erau năzdrăvane, și-au făcut un plan. Ce-ar fi să se distreze puțin și să întoarcă lumea pe dos?
Zis și făcut! Imediat ce Mihai a adormit și-au luat tălpășița întorcându-se abia în zori. Dimineața, băiatul s-a trezit pregătindu-se ca de obicei pentru școală.
Când ieși din casă, rămase uimit. Ca prin minune, toate culorile erau schimbate. Casele erau negre și cerul maro, cioara din vârful unui stâlp era galbenă iar oamenii erau albaștri și verzi. Semaforul își schimbase și el culorile, iar laptele era verde. Ciocolata, care tare-i plăcea, era violet, iar soarele părea de un gri murdar. Albinele zburau înnebunite pentru că nu mai recunoșteau florile.
Văzând ce au făcut creioanele sale, căci imediat și-a dat seama că numai ele pot fi de vină, Mihai s-a rugat la Dumnezeu să-l ajute și a cerut o radieră fermecată. Cu ea a șters toate stricăciunile făcute. Creioanele au înțeles că lumea era mai frumoasă așa cum o făcuse Dumnezeu și s-au potolit.
De atunci, au lucrat numai în cărțile de colorat sau în blocul de desen iar Mihai a făcut multe desene frumoase, bucurându-i pe toți. Căci... am uitat să vă spun! Mihai a devenit un pictor vestit și iubit de toată lumea.
Martie 2005

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!