poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2348 .



Produse de strictă necesitate
proză [ ]

Colecţia: texte umoristice

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [sache ]

2007-10-15  |     | 



Toți ne văităm: că salariile-s mici, că produsele sunt scumpe, chiar și cele de strictă necesitate, ne revoltăm, ne plângem, ne certăm... Dacă înainte de 1989 cu o sută de lei te însurai, azi cu aceeași sută nu poți nici să te spânzuri. Vezi bine, sfoara de calitate se găsește greu și săpunul e scump.

Dar să ne înțelegem bine, ce înseamnă produs de strictă necesitate?! Pentru că aici părerile sunt împărțite și dacă unele produse n-au decât să se scumpească la infinit, altele ar trebui distribuite gratuit.

Uite de exemplu scumpirea apei! Cercetătorii au demonstrat că apa de la robinet conține milioane de bacterii, microbi patogeni, gândăcei, buburuze... Nu același lucru se întâmplă atunci când zărim un așa numit VIP în fustă mini și cu bikini la vedere! Atunci vi se lasă apă în gură, așa-i? Vedeți, apă există din belșug, nu este un produs de strictă necesitate, iar domnul Videanu o poate scumpi cât dorește.

Acum altceva: de ce considerați carnea de porc un produs de strictă necesitate? După Ungaria suntem țara cea mai populată cu porci! La noi găsești porci la Palatul Cotroceni, la Senat, în Parlament, Guvern, la restaurante, la CFR, prin parcuri..., peste tot! Și atunci, comparând cererea cu oferta, mai poți considera carnea de porc un produs de strictă necesitate?

Să trecem la carnea de văcuță! Este carnea de vacă un produs de strictă necesitate? Cum naiba să fie!? Gem Mall-urile, gem bulevardele, aeroporturile, centurile orașelor..., de domnișoare care-și vând carnea la bucată și nu la Kg cum fac alimentarele. Am citit în ziare că fetele din centură, din zona pieței Matache și din Moldova se vând cu totul... și mult mai ieftin decât un Kg de carne de vacă de la măcelăria din Berceni. Și atunci, dacă avem atâtea oportunități, variante, de ce ne plângem de scumpiri? Pe timpul lui Ceașcă carnea era înlocuită cu soia, acum ea este înlocuită cu sexul frumos...

Cu medicamente sunt de acord! Pot să le scumpească cât vor sau chiar să le distribuie gratuit - medicina post-revoluționară te omoară cu și fără medicamente.

Femeile! Femeile, aceste privighetori, aceste mierle incandescente aciuite pe lângă casa omului, consideră că hainele sunt de o strictă necesitate. Așa a luat amploare o întreagă industrie de fuste, rochii, pantaloni, tricouri... Să-mi spună mie cineva, oricine, nu v-ar plăcea să vedeți VIP-urile umblând goale și strălucitoare pe Calea Victoriei, prin magazinele cochete sau la concert... Desigur aici nu mă refer la Andreea Bălan sau la protagonista de trei ori femeie! Nu, cu hotărâre vă spun că hainele nu sunt de strictă necesitate și n-au decât să se scumpească!

La fel și fondul de ten! Poate să devină de zece ori mai scump - cu sau fără fond de ten, femeile frumoase tot frumoase rămân, iar cele urâte tot... femei.

Însă ce-a oripilat opinia publică și mai ales președinția (știm cu toții despre afinitatea domnului Băsescu pentru desenele cu Popeye), a fost scumpirea spanacului! Spanacul este cu siguranță un aliment de strictă necesitate, nu poate fi lăsat la voia concurenței, trebuie subvenționat de stat, sponsorizat de domnii Ion Þiriac, Constantin Drăgan și Sorin Ovidiu Vântu.

Vă dați seama ce ar însemna să lași librăriile, editurile, posturile de televiziune, de radio... fără spanac? Ar falimenta cultura! La fel și barurile de fițe, restaurantele de lux care comercializează spanac la sticlă de 750 ml la preț de spanac de colecție.

Dacă spanacul s-ar scumpi s-ar prăbuși BNR-ul, ar falimenta fondurile de pensii obligatorii, politicienii n-ar mai avea unde moțăi, fiscul ce verifica, ministerele ce modifica, cinematografele ce prezenta... Colaps!

Domnilor, suntem o țară predominant spanaciară! Scumpirea spanacului ar avea efecte greu de intuit, ar duce la revoluție, la regim militar, la exterminarea democrației în România..., la asfaltarea străzilor în București. Spanac!

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!